Hyppää sisältöön

Poliisi puuttui Helsingissä koronarajoitusten vastaiseen mielenosoitukseen – kiinniotettuja yhteensä 60

Helsingin poliisi pysäytti mielenosoituskulkueen joitain satoja metrejä sen lähtöpaikasta. Mielenosoituksessa oli noin 300 ihmistä. Poliisi otti mielenosoituksessa kiinni 50 ihmistä ja myöhemmin vielä kymmenen lisää osan mielenosoittajista siirryttyä toisaalle.

Koronarajoitusten vastainen mielenosoitus vappupäivänä
Koronarajoitusten vastainen mielenosoitus vappupäivänä
Tiina Forsberg

Helsingissä Finlandiatalolta alkanut koronarajoitusten vastainen mielenosoitus johti kymmeniin kiinniottoihin vapunpäivänä. Noin 300 mielenosoittajan joukko ehti edetä joitain satoja metrejä ennen kuin poliisi pysäytti mielenilmauksen Sanomatalon ja Kiasman lähistölle.

Alkuillasta poliisi kertoi ottaneensa mielenosoituksesta kiinni noin 50 ihmistä. Mielenosoitusjoukon hajaannuttua noin sata ihmistä kokoontui Esplanadin puistoon, missä otettiin kiinni lisäksi kymmenen ihmistä.

– Poliisi otti kiinni 60 henkilöä koronarajoituksia vastustavassa mielenosoituksessa. Yhden henkilön epäillään syyllistyneen poliisin väkivaltaiseen vastustamiseen. Muut kiinniotetut henkilöt saavat sakon niskoittelusta poliisia vastaan, kertoo komisario Jarmo Heinonen Helsingin poliisista tiedotteessa.

Ilmoitus kuudesta, paikalla noin 300 mielenosoittajaa

Kello 14 alkaneesta kulkueesta oli ennalta tehty poliisille ilmoitus kuuden hengen mielenosoituksesta, Helsingin poliisi kertoi Twitterissä. Poliisi muistutti, että mielenosoitus on lainvastainen, koska se on olemassaolevien kokoontumisrajoitusten vastainen, sillä osallistujia oli selkeästi yli ilmoitetun määrän.

Poliisin mukaan mielenosoituksessa on ollut mukana noin 300 ihmistä. Poliisi puuttui kulkueen etenemiseen ja pysäytti sen joitain satoja metrejä lähtöpaikasta Sanomatalon ja Kiasman liepeille, kertoi Ylen toimittaja Tero Valtanen paikalta puoli kolmen aikoihin iltapäivällä.

Poliiseja ja mielenosoittajia Helsingissä.
Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Valtasen mukaan kulkueessa oli jo lähtöpaikalla Finlandiatalolla runsaasti ihmisiä. Myös mielenosoitukseen puuttuneita poliiseja oli paikalla paljon, ja osa oli mellakkavarusteissa, Valtanen mainitsi.

Poliisi pidättää mielenosoittajan.
Poliisi otti mielenosoittajia kiinni vappupäivänä Helsingissä. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Helsingin poliisi kertoi Twitterissä kolmen aikoihin, että mielenosoitusjoukko oli hajaantunut ja mielenosoitus jatkui vielä osissa. Osa mielenosoittajista siirtyi tuolloin Esplanadin suuntaan. Sinne siirtyneistä noin sadasta mielenosoittajasta otettiin siis vielä kiinni kymmenen.

Suosittelemme sinulle