Hyppää sisältöön

Kalastamaan lähteneiden miesten vene kaatui Paraisilla: Yksi mies onnistui uimaan rantaan, toisen pelätään kuolleen

Mies oli pelastautunut uimalla rantaan ja kävellyt sen jälkeen pitkän matkan mökilleen, merivartiostosta kerrotaan. Kateissa olevan miehen etsintöjä jatketaan aamulla poliisin johdolla.

Lossiranta Paraisten Vånossa.
Arkistokuva Paraisten Vånon lossirannasta. Kuva: Yle
STT

Varsinais-Suomen Paraisilla kadonneeksi ilmoitettu vene on löytynyt kaatuneena, kertoo Länsi-Suomen merivartiosto.

Turun meripelastuskeskus sai eilen kello 22.30 ilmoituksen palaamatta jääneestä veneseurueesta. Kaksi noin 40-vuotiasta miestä oli eilen iltapäivällä lähtenyt kalastamaan perämoottorilla varustetulla nelimetrisellä soutuveneellä Paraisten Kirkonselälle. Miehet eivät palanneet sovitusti mökilleen, eikä heihin saatu yhteyttä puhelimella, merivartiosto kertoo Facebookissa.

Alueella aloitettiin etsinnät, joihin osallistui venepartio Nauvon merivartioasemalta ja Super Puma -meripelastushelikopteri Turusta.

Aamuviideltä merivartiosto kertoi, että miesten vene oli löytynyt kaatuneena läheltä Vånon lossia. Toinen veneessä olleista miehistä oli onnistunut pelastautumaan rantaan uimalla. Merivartioston mukaan miehen vointi on olosuhteisiin nähden hyvä.

– Muutaman kymmenen metriä hän oli onnistunut uimaan rantaan ja sitten kävellyt pitkän matkan mökilleen, mistä oli lähtenytkin liikkeelle, kertoo meripelastusjohtaja Niklas Guseff STT:lle.

Guseffin mukaan tällä hetkellä ei enää etsitä elossa olevaa henkilöä. Meripelastusvaihe on lopetettu, ja tapauksen johto- ja tutkintavastuu on siirtynyt Lounais-Suomen poliisille. Kateissa olevan miehen etsintöjä jatketaan aamulla poliisin johdolla.

Suosittelemme sinulle