Hyppää sisältöön

Koljosen pudottanut Axelsen ei voi pelata EM-finaalia – ensimmäinen positiivinen koronatesti jo ennen suomalaisen kohtaamista

Viktor Axelsen voitti Kalle Koljosen EM-kisojen välierässä. Axelsen ei kuitenkaan voi pelata sunnuntain EM-finaalia, koska hän on antanut kaksi positiivista koronatestitulosta.

Viktor Axelsen
Viktor Axelsen on maailmanlistan kakkonen. Kuva: Getty Images
Sakari Lund,
Simo Arkko

Tanskalaisen sulkapalloilijan Viktor Axelsenin toinenkin koronatesti oli positiviinen, joten hän ei voi pelata EM-kisojen finaalia sunnuntaina. Euroopan mestaruuden voittaa siis toinen tanskalaispelaaja Anders Antonsen.

Axelsen voitti lauantaina Kalle Koljosen välierässä. Jo ennen sitä ottelua otettu koronatesti osoittautui ottelun jälkeen positiiviseksi. Nyt siis myös toisesta testistä tuli positiivinen tulos.

– Olen pahoillani, että finaali jää pelaamatta. Olen myös pahoillani, että kestää kaksi viikkoa, että pääsen kotiin ja näkemään perhettäni, Axelsen sanoi Tanskan yleisradioyhtiön DR:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Axelsen joutuu olemaan kaksi viikkoa eristyksissä hotellihuoneessaan Kiovassa.

Koljonen voitti Kiovassa Suomen kaikkien aikojen ensimmäisen aikuisten EM-mitalin sulkapallon kaksinpelissä.

Sulkapalloliiton toiminnanjohtaja Ville Valorinta kertoi Yle Urheilulle, että Koljosen koronatesti ottelun jälkeen oli negatiivinen. Koljonen on palaamassa Suomeen maanantaiaamuna.

Miksi testit tehtiin sellaisella aikataululla, että tulos selvisi vasta ottelun jälkeen?

– Kysyin tätä Euroopan sulkapalloliitolta. Axelsen testattiin eilen aamulla. Normaalisti pcr-testien tulokset ovat kestäneet 15–18 tuntia, mutta eilinen tulos tuli noin 10 tunnissa ja se oli valmistunut heti ottelun jälkeen. Ihmettelin sitä, miksi testejä ei tehty jo edellisenä iltana, Valorinta kertoi.

Suomi ei Valorinnan mukaan aio tehdä asiasta protestia, mutta protokollasta halutaan keskustella. Suomessa on järjestetty viimeisen puolen vuoden aikana kahdet EM-kisat, joissa on ollut tarkat koronaprotokollat. Vaikuttaa siltä, että Kiovassa on toimittu eri tavalla.

Lue myös:

Päävalmentajan sijainen Teguh Santoso valmensi Kalle Koljosen historialliselle EM-pronssille – nyt pesti päättyy ja ruoriin tarttuu entinen huippupelaaja Ville Lång

Kalle Koljosen sensaatiomaiset kisat päättyivät EM-pronssille: "Pelasin maksimitasollani"

Suosittelemme sinulle