Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Raivostuneet Manchester Unitedin kannattajat tunkeutuivat Old Traffordille – illan huippuottelu peruuntui

Englannin Valioliigan illan kamppailu Manchester United - Liverpool on peruuntunut. Superliiga-suunnitelmista suivaantuneet Manchester Unitedin kannattajat tunkeutuivat seuran kotistadionille Old Traffordille.

Raivostuneet ManU-kannattajat tunkeutuivat Old Traffordille
STT Urheilu,
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Manchester Unitedin ja Liverpoolin sunnuntaille suunniteltu Englannin Valioliigan huippuottelu on peruuntunut. Ottelun turvallisuutta ei olisi voitu taata, koska tuhannet ManU-kannattajat osoittivat mieltään seuran omistajien Superliiga-suunnitelmille.

Uutta ottelupäivää ei ole vielä päätetty. Manchester City ei siis pääse vielä juhlimaan Valioliigan mestaruutta. Cityn mestaruus olisi varmistunut, mikäli ManU olisi taipunut Liverpoolille.

Valioliigan mukaan siirtopäätös syntyi yhteisymmärryksessä poliisin, molempien seurojen, liigan ja paikallisviranomaisten kanssa.

– Ymmärrämme ja kunnioitamme voimakkaita tunteita, mutta tuomitsemme kaiken väkivallan, vahingonteot ja (stadionille) tunkeutumiset etenkin, kun otetaan huomioon niihin liittyvät koronarikkomukset, Valioliigan tiedotteessa todetaan.

Satoja United-kannattajia murtautui iltapäivällä sisään seuran kotistadionille Old Traffordille. Sky Sportsin mukaan protestoijien kokonaismäärä saattoi olla jopa 10 000. Osa protestoijista rynnisti iltapäivällä aina viheriölle saakka.

On epäselvää, miten ManU-kannattajat pääsivät pelikentälle saakka. Stadionin ulko- ja sisäpuolella poltettiin soihtuja, ja vihaiset kannattajat ovat vaatineet nykyisiä amerikkalaisomistajia jättämään seuran.

ManU-fanien seuran omistajia vastustava lakana kuvassa
ManU-fanien lakanoissa ilmaistiin vihaa seuran omistajille. Kuva: Getty Images

Yhdysvaltalaiset omistajat tulilinjalla

Unitedin yhdysvaltalaisomistajat ovat olleet pitkään monien kannattajien hampaissa. Kritiikki on yltynyt entisestään manchesteriläisseuran ilmoitettua aikeistaan osallistua jalkapallon suurseurojen Superliigaan.

United vetäytyi muiden englantilaisseurojen tavoin nopeasti hankkeesta, joka keräsi paljon kritiikkiä ja on ainakin toistaiseksi kuopattu.

Brittimedian mukaan protestointia on ollut myös Manchester Unitedin pelaajien majapaikkana olevan hotellin edessä.

Päivitetty kello 19.45: Manchester United - Liverpool peruttu sunnuntailta.

ManU-kannattajat osoittavat kuvassa mieltään
Soihdut paloivat, kun ManU-kannattajat vyöryivät Old Traffordille. Kuva: Getty Images
Tuohtuneita ManU-faneja kuvassa
Tunnelma Old Traffordin edustalla oli sekasortoinen. Kuva: Getty Images

Lue myös:

Manchester Cityn mestaruus sinettiä vailla – voi varmistua jo sunnuntaina

BBC: Chelsea ja Manchester City vetäytymässä Superliigasta

Raivostuneet Liverpoolin fanit polttivat oman seuransa pelipaitoja – Superliiga vei huomion Valioliigan ottelulta, pelaajatkin kritisoivat: "Olemme shokissa"

Suosittelemme sinulle