Hyppää sisältöön

"Täytyy myöntää, että en ollut aikaisemmin kuullut Kalle Koljosesta" – Jälkihiessä äimisteltiin suomalaissulkapalloilijan EM-pronssia

Kalle Koljosen EM-pronssi oli Jälkihien pääaihe.

Kalle Koljonen ja sulkapallon EM-pronssi, Mestarien liigan välierät, naisten palkintorahat
Kalle Koljonen ja sulkapallon EM-pronssi, Mestarien liigan välierät, naisten palkintorahat
Jonne Niemeläinen

Ylen aamun Jälkihien aiheita maanantaina olivat Kalle Koljosen sulkapallon EM-pronssi, naisten jalkapallomaajoukkueen MM-lohkoarvonta, jalkapallon Mestarien liigan välieräottelut ja Manchester Unitedin suivaantuneet kannattajat.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso koko Jälkihiki.

Urheiluasiantuntijat Laura Raitio, Bror-Erik Wallenius ja Juha Kanerva hehkuttivat vuolaasti Koljosen historiallista EM-mitalia.

– Täytyy myöntää, että en ollut aikaisemmin kuullut Kalle Koljosesta, Rautio myönsi.

– En minäkään, Wallenius säesti.

Suorituksellaan Koljonen varmisti kisapaikan kesän Tokion olympiakisoihin.

– Täytyy nostaa hattua Sulkapalloliitolle ja Anu Niemisen rakentamalle Tokio-tiimille. Tämä antaa uskoa tulevaisuuteen koko lajiliitolle, Rautio ihasteli.

Aikanaan Tanskassa pelannut Nieminen on tuonut Kanervan mukaan paljon osaamista suomalaiseen valmennukseen juuri Tanskasta. Maailmanlistan sijaa 80 ennen Ukrainan EM-turnausta miehittänyt Koljonen on saanut peliinsä uusia ulottuvuuksia viime kuukausina.

– Ei tämä ole tyhjästä syntynyt. Anu Niemisen johdolla on tehty määrätietoista työtä vuosien ajan. Kun Nieminen jäi äitiyslomalle hänet korvasi pätevä ja laadukas indonesialaisvalmentaja Teguh Santoso, joka valmentaa päivätyökseen Espoossa. Jälki on ollut todella huimaa. Tässä taas näki sen, että vaikka yhdellä ihmisellä on todella paljon osaamista, niin joku toinen voi tuoda siihen vielä spesiaalin lisämausteen, Kanerva totesi.

Lue myös:

EM-pronssimitalisti Koljonen ei haikaillut finaaliin koronatartunnan saaneen Axelsenin tilalle: "Tunnen, että olen ansainnut pronssin, hävisin paremmalleni välierässä"

Sauli Niinistö lähetti onnittelukirjeen sulkapallon EM-kisojen suomalaissankarille Kalle Koljoselle

Koljosen pudottanut Axelsen ei voi pelata EM-finaalia – ensimmäinen positiivinen koronatesti jo ennen suomalaisen kohtaamista

Helmarit tavoittelee ensimmäistä MM-lopputurnauspaikkaa, Ruotsi arvottiin samaan karsintalohkoon: "Olettaisin aika fyysistä lohkoa"

Old Traffordin protesti kehittyi vauhdilla vaaralliseksi – "On kyse fanien valtavasta tyytymättömyydestä"

Raivostuneet Manchester Unitedin kannattajat tunkeutuivat Old Traffordille – illan huippuottelu peruuntui

Suosittelemme sinulle