Hyppää sisältöön

Laskettelukausi päättyi vappuna Jämsän Himoksella – korona ja lumi siivittivät kävijämäärät nousuun

Koronatilanne sävytti myös Himoksen laskettelukautta. Rinteissä riitti kuitenkin vilskettä monia muita kausia enemmän.

Laskettelijoita opastettiin Himoksellakin muun muassa noudattamaan turvavälejä. Arkistokuva Himokselta. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Jämsän Himoksen rinteillä 1. toukokuuta päättynyt laskettelukausi oli kävijämäärillä mitattuna Himoksen historian kolmanneksi paras, kertoo Himos-Yhtiöt tiedotteessaan.

Taakse jäänyt kausi käynnistyi 19. joulukuuta. Hiihtokeskus oli auki 122 päivää.

Talven hyvä lumitilanne ja koronan myötä lisääntynyt ulkolajien suosio toivat Himoksellekin runsaasti väkeä. Kaudelle kirjattiin Himos-Yhtiöiden mukaan hiihtopäiviä noin 160 000 ja hissinousuja yli 2,5 miljoonaa.

– Erityisen ilahduttavaa oli saada laskettelun pariin uusia harrastajia ja lajin pariin pitkän tauon jälkeen palanneita, kertoo Himos-Yhtiöiden toimitusjohtaja Elsi Ojala tiedotteessa.

Koronatilanne heijastui myös hiihtokeskuksen toimintaan taakse jääneellä kaudella. Esimerkiksi länsirinteiden vuokraamon toiminta muokattiin niin, että turvavälejä voitiin noudattaa ja vuokramonot ja –kypärät desinfioitiin käytön jälkeen. Hisseillä asiakkaita ohjeistettiin käyttämään samaa ankkuria tai tuolia saman seurueen jäsenten kanssa.

Myös ravintoloiden asiakaspaikkoja vähennettiin määräysten mukaisesti ja maaliskuun alkupuolella alkanut ravintoloiden koronasulku koski myös laskettelukeskuksen ravintoloita. Sulun aikana harjoitettiin Take away -myyntiä ja laskettelijoille järjesteltiin rinnealueille eväs- ja taukopaikkoja.

Koronan vuoksi laskettelukeskuksen lipunmyyntiä ohjattiin nettikauppaan. Verkosta ostettujen lippujen osuus kasvoikin kauden aikana noin 15 prosenttia.

Suosittelemme sinulle