Hyppää sisältöön

Bill ja Melinda Gates eroavat 27 aviovuoden jälkeen

Gatesit aikovat jatkaa yhteistä työtään Bill ja Melinda Gatesin säätiössä. Massiivinen hyväntekeväisyysjärjestö rahoittaa esimerkiksi terveyteen, sukupuolten tasa-arvoon ja koulutukseen liittyvää työtä.

Arkistokuva. Bill ja Melinda Gates kuvattuna yhteisen hyväntekeväisyysjärjestönsä Goalkeepers-tapahtumassa. Kuva: Ludovic Marin / AFP

Useana vuonna maailman rikkaimmaksi listattu henkilö ja tietotekniikkajätti Microsoftin perustaja Bill Gates eroaa vaimostaan Melinda Gatesista. Pari oli naimisissa 27 vuotta.

Bill Gates, 65, kertoi asiasta Twitter-tilillään maanantaina.

Gatesit toteavat yhteisessä lausunnossaan, että he eivät usko voivansa kasvaa yhdessä parina "elämiensä seuraavassa vaiheessa". He myös pyysivät perheelle rauhaa ja yksityisyyttä uudenlaisen elämän alkuvaiheessa.

Pari aikoo jatkaa yhteistyötä perustamassaan hyväntekeväisyysjärjestössä, Bill ja Melinda Gatesin säätiössä. Massiivinen hyväntekeväisyysjärjestö rahoittaa esimerkiksi terveyteen, sukupuolten tasa-arvoon ja koulutukseen liittyvää työtä.

Bill Gates jätti työnsä Microsoftin johdossa vuonna 2008 keskittyäkseen hyväntekeväisyyteen, ja vuonna 2020 hän jätti myös yhtiön hallituksen. Bill ja Melinda Gates menivät naimisiin vuonna 1994. Heillä on kolme yhteistä lasta.

Lue myös:

Bill Gates listaa, mitä ilmastonmuutoksen eteen pitäisi tehdä: puhdasta sähköä ja roppakaupalla mullistavia teknologioita (17.2.2021)

Bill Gates rahoittaa lähes miljoonalla eurolla suomalaista koronatutkimusta Afrikassa, ei ensimmäinen miljoonapotti Tampereelle (29.4.2020)

Salaliittoteoriat koronaviruksesta leviävät – lokakuussa järjestetty pandemiaharjoitus Event 201 ja Bill Gates tähtäimessä (18.3.2020)

Mediat: Bill Gates jättää Microsoftin hallituksen (14.3.2020)

Suosittelemme sinulle