Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

YIT rakentamaan Tampereen asemakeskusta – työt saattavat alkaa jo kahden vuoden kuluttua

Rakennusyhtiö YIT ryhtyy suunnittelemaan Tampereen asemakeskusta. Rautatieaseman alueelle on tulossa neljä suurta asuintaloa sekä runsaasti liike- ja toimistotilaa. Alueen kaavoitus valmistuu ensi keväänä.

Tampereen rautatieaseman alue.
Finnparkin omistamalla tontilla sijaitsee tällä hetkellä pysäköintitalo, liikerakennus ja maanapäällistä pysäköintitilaa asemalaiturin vieressä. Kuva: Antti Eintola / Yle
Elina Nieminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Finnpark on valinnut rakennusyhtiö YIT:n yhteistyökumppanikseen Tampereen asemakeskuksen kehittämisessä ja toteuttamisessa. Yhteistyö koskee Finnparkin Tampereen rautatieasemalta, omistamaa aluetta osoitteesta Rautatienkatu 25-27.

Tontilla sijaitsee tällä hetkellä Finnparkin pysäköintitalo, maanpäällistä pysäköintitilaa asemalaiturin vieressä ja liikerakennus, jossa on muun muassa Terveystalo.

Alustavien suunnitelmien mukaan Finnparkin tontille tulisi neljä asuintaloa ja liike- ja toimistotiloja.

Asema-alueen kaavamuutoshankkeet etenevät kaupungin toimesta ja ohjauksessa. Kaavoitusvaihe kestää arviolta ensi kevääseen asti. Alueen rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan vuonna 2023.

Tampereen aseman seutu uudistuu tulevien vuosien ja vuosikymmenten aikana miltei kokonaan. Asuin- ja liikerakennusten lisäksi alueelle tulee uusi puistoalue rautatieaseman edustalta ja kohti Tampereen areenaa. Itsenäisyydenkadun alikulku uudistetaan matkaterminaaliksi ja henkilöratapiha parannetaan. Hankkeeseen sisältyy myös P-Hämpin laajennus.

Asemakeskus on Tampereen kaupungin, VR-Yhtymä Oy:n, Väyläviraston ja Finnpark Oy:n yhteishanke.

Lue myös:

Tampere jatkaa keskustan rajua uudistamista miljardihankkeella – katso, miltä rautatieaseman seutu näyttää 15 vuoden kuluttua

Parkkiluola laajenee rautatieaseman alle Tampereella – P-Hämpin pysäköintitila tuplaantuu keskustassa

Suosittelemme sinulle