Hyppää sisältöön

Koriksen jenkkitähti Zykera Rice jatkaa Peli-Karhuissa – lupaa selvällä suomen kielellä: "Tulen syksyllä takaisin"

Sopimus on vuoden mittainen. Vain reilu viikko sitten Peli-Karhut voitti naisten koripallon Suomen mestaruuden.

koripalloilija Zykera Rice kahvikuppi kädessään
Kotkassa viihtyvä Zykera Rice on kertonut olevansa suuri kahvin ystävä. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Satu Krautsuk

Kotkan Peli-Karhut on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen jenkkivahvistuksensa Zykera Ricen kanssa.

Ensi kaudesta tulee 24-vuotiaan Ricen kolmas Suomessa. Rice tuli Peli-Karhuihin kaudeksi 2019-2020, mutta silloin koronavirus katkaisi koriskauden. Kulunut kausi päättyi vain reilu viikko sitten Peli-Karhujen mestaruusjuhliin, ja Rice palkittiin finaalien parhaana pelaajana.

Yhdysvalloissa Seattlen suurkaupungin lähistöllä varttunut Rice on kertonut aiemmin Ylelle viihtyvänsä Suomessa erittäin hyvin ja saaneensa Kotkasta hyviä ystäviä. Hän on opiskellut myös suomen kieltä.

Lue lisää: Sinitukkaiselle koriksen tähtipelaajalle olisi ottajia, mutta hän halusi takaisin Suomeen ja opiskelee nyt kieltä: "Pyrin aina vastaamaan tuntemattomille suomeksi"

Rice kertoo tuoreesta sopimuksestaan suomeksi videolla (siirryt toiseen palveluun), jonka Peli-Karhut latasi Facebook-sivuilleen tiistai-iltana. Hän puhuu videolla suomea ja sanoo "tulevansa syksyllä takaisin".

Peli-Karhut kertoo olevansa erittäin tyytyväinen Ricen otteisiin sekä pelikentällä että sen ulkopuolella.

Peli-Karhut julkisti vappuna myös uuden päävalmentajansa nimen. Mika Hartonen nousee apuvalmentajan paikalta Peli-Karhujen päävalmentajan rooliin. Hän seuraa tehtävässä Roope Mäkelää, joka valmentaa ensi kaudella KTP-Basketia.

Suosittelemme sinulle