Pori Jazz peruuntuu toistamiseen. Koronatilanteen ja tulevaan kesään liittyvän epävarmuuden takia Pori Jazz joutuu perumaan tälle vuodelle suunnitellun festivaalin, kerrotaan Pori Jazz 66 ry:n tiedotteessa.
Festivaalin sijasta Pori jazz järjestää konserttisarjan, jonka osana Kirjurinluodon Lokkilavalla pidetään 15.–17. heinäkuuta kolmipäiväinen, kotimaisille esiintyjille rakentuva Pori Jazz soi taas –musiikkitapahtuma.
Esiintyjinä ovat muun muassa Verneri Pohjola Quartet, Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement, Timo Lassy sekä Aili Ikonen & Jukka Perko Avara.
Taiteellinen johtaja: "Peli oli vihellettävä poikki"
Pori Jazz 2021 oli tarkoitus järjestää Porin Kirjurinluodossa 9.–17. heinäkuuta.
Pori Jazzin mukaan yhdeksänpäiväisen ja kokonaisuudessaan satojatuhansia kävijöitä keräävän festivaalin suunnittelu ja valmistelu ole vallitsevan epävarmuuden keskellä mahdollista.
– Venytimme lopullista päätöstä ja selvitimme erilaisia keinoja festivaalin järjestämiseksi, mutta peli oli lopulta vihellettävä poikki. Festivaalituotannon edistäminen on tässä tilanteessa mahdotonta, kertoo Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro tiedotteessa.
Pori Jazz ei Aron mukaan myöskään halua järjestää tapahtumaa, joka on liian kaukana siitä tunnelmasta ja hengestä, josta festivaali on tunnettu.
– Kun festivaali järjestetään seuraavan kerran, haluamme tehdä sen täysillä. Katseet on nyt suunnattu vuoteen 2022.
Pori Jazziin myydyt liput käyvät sellaisenaan ensi vuoden festivaalilla. Myös viime vuoden liput käyvät ensi vuonna.
Toimitusjohtaja jätti työnsä
Kolme vuotta Pori Jazzin toimitusjohtajana työskennellyt Miika Ranne on yllättäen jättänyt paikkansa. Hänen työnsä festivaaliorganisaatiossa on päättynyt toukokuun vaihteessa.
Ranne kertoo Ylelle keskustelleensa Pori Jazzin hallituksen kanssa jo aiemmin, että mikäli kesän festivaali joudutaan perumaan, olisi se samalla luonteva ajankohta toimitusjohtajan vaihdokselle.
Mahdollisista ristiriidoista festivaaliorganisaation sisällä hän on vaitonainen.
– Varmasti useista asioista on erilaisia näkökulmia. Se osittain kuuluu tähän tehtävään. Tietysti hallituksella on festivaalien tekemisen suhteen päätösvalta loppupeleissä, sanoo Ranne.
Miika Ranne kuvaa kulunutta kolmea vuotta hyvin poikkeukselliseksi ajanjaksoksi.
– Ensin tehtiin tosi iso festivaali 2019, joka oli monella mittarilla onnistunut. Sen jälkeen on ollut poikkeusaikaa kaksi seuraavaa vuotta. Tilannetta ei osannut kukaan ennakoida, ja se on vaatinut tietysti muutosjohtamista ja kauheasti tukilobbausta. Tilanteet ovat niin sanotusti vähän muuttuneet.
Jazzien peruuntuminen toistamiseen ei tullut yllätyksenä Miika Ranteelle. Epävarmuus kesän rajoitustilanteesta vaikeutti tapahtuman järjestämistä liikaa.
– Tietysti itse olen pettynyt siitä, että ihmiset eivät pääse festivaaleille Porissa tai Satakunnassa vielä tänäkään kesänä, ainakaan jazzeille, sanoo Ranne.
Miika Ranne kertoo, että aikoo seuraavaksi keskittyä uuden opiskeluun ja perheeseensä, johon on tulossa lisäystä alkukesällä.
– Nyt täytyy hetki ottaa aikaa itselle ja perheelle, ja miettiä mihin seuraavaksi suuntaa. Tässä on kotonakin tärkeitä asioita tapahtumassa, on perheenlisäystä tulossa, täytyy keskittyä siihen ja sitä odotamme innolla.
Kesän tapahtumien valmisteluista vastaa taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro. Pori Jazz käynnistää uuden toimitusjohtajan hakuprosessin myöhemmin kesällä.
Juttua tarkennettu 5.5. klo 12.35: Pori Jazz 66 ry:n hallituksen puheenjohtaja Kristian Vainio ei toimi toistaiseksi toimitusjohtajan sijaisena, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.
Lue myös:
Pori Jazzin uusi toimitusjohtaja tulee Yleltä – Miika Ranne palaa takaisin kotikaupunkiinsa