Hyppää sisältöön

Kylmäkosken vankilan vartijan epäillään vieneen vankien rahoja

Kylmäkosken vankilan vartijan epäillään vieneen vankirahoja, joita ladataan maksukortille. Vartija pidätettiin virastaan oikeusprosessin ajaksi. Syyte on nostettu ja sen pitäisi tulla käräjäoikeuteen vielä tänä keväänä.

Kylmäkosken vankila kuvattuna vuosi sitten huhtikuussa. Kuva: Miikka Varila / Yle

Kylmäkosken vankilan vartijan epäillään vieneen vankirahoja lähes 20 000 euron edestä.

Vankila sijaitsee Pirkanmaalla.

Syyttäjä vahvistaa Ylelle, että syyte asiasta on nostettu ja asia on vireillä Pirkanmaan käräjäoikeudessa tämän kevään aikana.

Kylmäkosken vankilan johtaja Harri Rämö sanoo Ylelle, että vartija pidätettiin virastaan oikeusprosessin ajaksi marraskuussa. Asian käsittely on vielä kesken. Sekä syyttäjä että vankilan johtaja ovat vaitonaisia yksityiskohdista.

Huijaussepäilystä kertoi ensin Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Vartijan epäillään vieneen rahoja, joita vangit tuovat mukanaan ilmoittautuessaan vankilaan tai jotka heidän omaisensa tuovat heille vankilaan.

Helsingin Sanomien mukaan huijauksen mahdollisti katko ketjussa, jolla vankien rahoja merkittiin maksukorteille ja siirrettiin vankilan kassaan.

Vangeilla ei saa olla käteistä rahaa, joten raha ja etuudet ladataan prepaid-maksukorteille. Kortilla maksetaan esimerkiksi vankilan kanttiinissa tai vankilomilla. Vankila on muuttanut toimintatapoja epäillyn väärinkäsityksen jälkeen.

Suosittelemme sinulle