Hyppää sisältöön

Pori Jazz peruttiin jo – miten käy Himos Juhannuksen ja Jyväskylän Suomipopin?

Viime kesänä sekä Himos Juhannus että Suomipop jouduttiin perumaan koronatilanteen vuoksi. Tulevan kesän osalta tapahtumien järjestelyt jatkuvat toistaiseksi, kertoo promoottori Timo Isomäki.

Arkistokuva vuoden 2019 Pori Jazz -tapahtumasta. Kuva: Jari Pelkonen / Yle

Kesän isojen yleisötapahtumien yllä leijuu edelleen epävarmuus siitä, voidaanko tapahtumia järjestää ja jos, niin millaisessa muodossa.

Keskiviikkona 5. toukokuuta Pori Jazz 66 ry kertoi, että perinteinen Pori Jazz joudutaan tänäkin vuonna perumaan koronatilanteen ja siihen liittyvän epävarmuuden vuoksi. Pori Jazz 2021 oli tarkoitus järjestää Porin Kirjurinluodossa 9.-17. heinäkuuta.

Keski-Suomessa esimerkiksi Himos Juhannuksen ja Jyväskylän Suomipop -tapahtuman suunnittelu vielä jatkuu, kertoo tapahtumia järjestävän Nelonen Media Liven promoottori Timo Isomäki.

Isomäen mukaan tapahtumat pyritään järjestämään joko täysimittaisena tai supistettuina.

– Ollaan toiveikkaita, että tapahtumat voitaisiin järjestää ainakin jossain muodossa, sanoo Isomäki.

Sekä Himos Juhannus että Suomipop -jättitapahtumat odottavat koronatilanteen kehittymistä ja siihen liittyviä viranomaisten päätöksiä ja linjauksia.

Isomäki toteaa, että päätös siitä, järjestetäänkö Himos Juhannus pitää tehdä viimeistään touko-kesäkuun vaihteessa ja siitä parin viikon päästä on lyötävä lukkoon, voidaanko Suomipop järjestää heinäkuun puolivälissä Jyväskylässä.

Himoksen maisemissa juhannusfestarin käytännön järjestelyiden pitäisi alkaa jo kesäkuun alussa esimerkiksi alueiden aitaamisen ja nuotiopaikkojen valmistelun osalta.

Viime kesänä sekä Himos Juhannus että Jyväskylän Suomipop peruttiin ja suurin osa esiintyjistä ja tapahtumien ohjelmasta on siirretty kesälle 2021.

Lue myös:

Pori Jazz peruuntuu jälleen – yllättäen edessä on myös uuden toimitusjohtajan haku: "Tilanteet ovat niin sanotusti vähän muuttuneet"

Suosittelemme sinulle