Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Oskari Muhonen uskoo olympiapaikkaan – finnjollat nähdään viimeisen kerran Tokiossa: "Surullinen asia"

Purjehtija Oskari Muhonen lähtee finnjollien MM-regattaan havittelemaan Suomelle viimeistä olympiamaapaikkaa purjehduksessa.

Oskari Muhonen
Oskari Muhosella on enää yksi mahdollisuus saavuttaa olympiapaikka. Kuva: Martin Gahmberg/SPV
Jenni Harmanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Purjehtija Oskari Muhosella on vielä yksi mahdollisuus saavuttaa olympiapaikka Tokioon. Muhonen kilpailee finnjollien luokassa tämän viikon lauantaina alkavassa MM-regatassa Portossa, Portugalissa.

MM-kisat ovat Euroopan viimeinen olympiamaapaikkakarsinta. Jaossa on yksi paikka.

MM-kisoissa Muhonen sanoo minimitavoitteekseen sijoittua kymmenen joukkoon, mutta jos kaikki menee hyvin, myös mitali on täysin mahdollinen, päätavoite on kisata olympiapaikasta.

– Olen treenannut kovaa ja luulen, että on hyvät mahdollisuudet saada olympiapaikka, Muhonen toteaa.

– Aika monta maata on ilman paikkaa, tulee olemaan tiukka kisa. Luulen, että kolme maata Suomen lisäksi siitä kisaa, Sveitsi, Espanja ja ehkä Kroatia.

Muhonen sanoo, että Tokion kesäkisojen siirtyminen vuodella koronaviruspandemian takia on ollut hänelle hyvä asia.

– Olen pystynyt treenaamaan, olen vielä nuori urheilija ja kehittyminen on suhteellisen nopeaa verrattuna moneen muuhun. Sitä kautta mahdollisuudet ovat parantuneet pärjätä olympialaisissa.

Oskari Muhonen
Kuva: Suomen Purjehdus ja Veneily

Suomella on purjehduksen maapaikat Tokioon jo neljässä luokassa. Finnjollalla kilpaillaan Tokiossa viimeisen kerran olympiatasolla.

– Toki on vähän surullinen asia, että finnjolla on viimeistä vuotta olympialaisissa. Se on kuitenkin pisimpään, vuodesta 1952 ollut olympialuokka ja se on kehittynyt aika paljon vuosien aikana, Muhonen sanoo.

Vielä Muhonen ei osaa sanoa, mihin luokkaan hän tulee vaihtamaan finnjollista, mutta pohdintaa hän on tehnyt. Lopullisen päätöksen aika on kuitenkin myöhemmin.

Lue myös:

Olympiakomitean Mika Lehtimäki: Kurtbay ja Keskinen ovat lähdössä Tokioon, vaikka toivoivat vankeustuomion saaneelle Janne Järviselle kisapaikkaa

Purjehtija Janne Järvinen valittaa Tokion olympiavalinnoista oikeusturvalautakunnalle: Vaatii kolmen purjehtijan valitsemista Nacra 17 -luokkaan

MM-regatta Oskari Muhosen viimeinen mahdollisuus Finnjollien olympiapaikkaan

Oskari Muhoselle ennätyksellinen kolmas nuorten maailmanmestaruus Finnjollissa: "Tämä tuli kohtuullisen helposti"

Suosittelemme