Hyppää sisältöön

Joukko professoreita lähetti Oulun yliopiston hallitukselle kirjeen, jossa tuodaan esille mahdollisen muuton ongelmia

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan professorien kirjelmän mukaan Raksilassa ei olisi mahdollista saada tiedekunnan toiminnalle yhtä hyviä olosuhteita kuin Linnanmaalla. Linnanmaan 5 ja 6 G -testiverkkoa ei todennäköisesti saa kaupunkikeskustoihin.

Oulun yliopisto voi jakautua tulevaisuudessa kolmelle kampukselle, joista yksi on Linnanmaa. Kuva: Marko Väänänen / Yle

Kahdeksan tunnettua Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan professoria haluaa kiinnittää huomiota tiedekuntansa keskustaan muuton ongelmiin.

Tiedekunnan eri tutkimusyksiköiden johtajina toimivat tutkijat ovat lähettäneet yliopiston hallitukselle kirjeen, jossa he tuovat esiin mahdollisen muuton aiheuttamia ongelmia ja kustannuksia.

Kirjelmän mukaan Raksilassa ei olisi mahdollista saada tiedekunnan toiminnalle yhtä hyviä olosuhteita kuin Linnanmaalla.

Professorit toteavat kirjeessään, että jos muutto on väistämätön, tiedekunnan uusien laboratorioiden ja tutkimustilojen tulisi sijaita osana Nokian uusien tilojen yhteyteen Linnanmaalle suunniteltua radiopuistoa, eli Euroopan ensimmäistä 6 G-testausaluetta.

Professorien mukaan usealla eri kampuksella hajautetusti sijaitsevat opetus-, työ- ja laboratoriotilat eivät ole kestävä ja toimiva ratkaisu.

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan konenäkö ja signaalianalyysitutkimisyksikön professori Olli Silven toteaa, että kirjeellä halutaan viestittää yliopiston hallitukselle professoreiden kanta nykyisestä toimintaympäristöstä Linnanmaalla.

– Toimintaolosuhteemme Linnanmaalla ja teknologiakylän ekosysteemin vieressä ovat varsin hyvät. Meillä on Linnanmaalla 5 ja 6 G -testiverkolle asetuksella annettu lisenssi, jota ei todennäköisesti saada minnekään kaupunkikeskustoihin.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle