Hyppää sisältöön

Turun hovioikeus kovensi Case Öllölän päätekijän tuomiota: päätekijä myönsi maksaneensa tuhansia euroja huonolaatuisesta amfetamiinierästä​

Käräjäoikeuden tuomitsema päätekijä valitti hovioikeuteen tuomiosta, missä sitä kovennettiin entisestään. Amfetamiinia hankittiin Kristiinankaupungista, Lempäälästä ja Kouvolasta. Levitystoiminnan keskus oli Valkeakoskella.

Turun hovioikeus muutti osaa Pirkanmaan käräjäoikeuden antamista tuomioista. Arkistokuva. Kuva: Samuli Holopainen / Yle

Turun hovioikeus muutti osaa niin sanotun Case Öllölän tuomioista. Amfetamiinia hankittiin Kristiinankaupungista, Lempäälästä ja Kouvolasta. Levitystoiminnan keskus oli Valkeakoskella.

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi viime syksynä huumerikosvyyhdissä tuomiot 16 ihmiselle.

Käräjäoikeus tuomitsi päätekijän 4 vuoden ja 8 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta. Päätekijä piti tuomiota liian ankarana ja valitti hovioikeuteen. Hovioikeus korotti tuomion kuuteen vuoteen.

Hovioikeus korotti tuomiota, koska ennen tätä törkeää huumausainerikosta päätekijä oli syyllistynyt neljän vuoden aikana kolmeen törkeään huumausainerikokseen ja yhteen perusmuotoiseen huumausainerikokseen.

Päätekijä kertoi esitutkinnassa avoimesti huumekaupasta ja myönsi, että osa erästä oli huonolaatuista.

– Joo, myönnän, että se hankkimani paska amfetamiinierä oli puoli kiloa. Maksoin siitä 18 euroa grammalta eli 9 000 euroa. Vein erän kotiini ja totesin, että se on laadultaan huonoa. Palautin siitä myyjälle 350 grammaa, ja samassa yhteydessä sain osan maksamistani rahoista takaisin, hän kertoi esitutkinnassa poliisille.

Lisäksi hän piti hallussaan ja myi Subutex-tabletteja.

Kahden muun tuomiota Turun hovioikeus puolestaan alensi hieman. Hovioikeuden tuomioista voi hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Keskus Valkeakoskella

Poliisi aloitti tutkinnan vuosi sitten maaliskuussa. Tapaus herätti toiminnan laajuuden lisäksi huomiota Case Öllölä -tutkintanimellä. Rikosylikomisario Jari Kinnunen kertoi tuolloin, että tutkinnalle koitetaan antaa sellainen nimi, joka ei paljasta sen sisällöstä.

– Ajattelin, että näyttää komealta, kun tulee kansainvälisiä tietopyyntöjä, ja on paljon ääkkösiä ja öökkösiä, Kinnunen kertoi aiemmin.

Poliisi sai takavarikoiduksi hieman yli 1 300 grammaa amfetamiinia, vähäisiä määriä MDMA:ta, lakkaa sekä marihuanaa.

Lue lisää:

Tapaus Öllölä -huumejutusta 16 tuomiota: Päätekijä kertoo maksaneensa 9 000 euroa "paskasta amfetamiinierästä"

Tapaus Öllölä -huumejutun päätekijälle vaaditaan yli 5 vuotta ehdotonta vankeusrangaistusta

Poliisi sai laajan huumetutkinnan päätökseen Pirkanmaalla: Case Öllöläksi nimetyssä tapauksessa 21 epäiltyä, amfetamiinia yli kolme kiloa

Suosittelemme sinulle