Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kapanen, Puljujärvi ja Lehkonen juhlivat maalia, Oilersin suomalaisvahdilla sysimusta ilta

Kolme suomalaista onnistui jääkiekon torstain NHL-kierroksella maalinteossa. Juhlimaan pääsivät Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapanen, Montrealin Artturi Lehkonen ja Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi.

Artturi Lehkonen tuulettaa maalia.
Artturi Lehkonen teki kauden kuudennen maalinsa. Kuva: Getty Images
STT Urheilu,
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kasperi Kapanen valittiin ottelun kakkostähdeksi, kun Pittsburgh Penguins vei voiton kotikaukalossaan Buffalo Sabresia vastaan. Runsasmaalinen ottelu päättyi lukemiin 8–4.

Pelin kuningas oli Pittsburghin Jeff Carter, joka teki kaikkiaan neljä maalia. Carterin ensimmäinen maali avauserässä oli kuitenkin lähellä jäädä torjutuksi, kun Buffalon suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen oli maalilla kiekkoa vastassa.

Kiekko oli ehtinyt juuri lipua maaliviivan yli, kun Ristolainen laukoi sen takaisin peliin. Peli ehti jatkua vielä lähes minuutin ajan, kunnes se keskeytettiin ja maali hyväksyttiin tarkistuksen jälkeen.

Kapanen ylsi ottelussa tehopisteille 1+1. Kapasen maali kolmannessa erässä jäi myös ottelun viimeiseksi. Kapanen laukoi kauden 11. maalinsa tarkasti suoraan Jevgeni Malkinin syötöstä.

Buffalon Ristolainen sai ottelussa kaksi syöttöpistettä.

Lehkoselle kauden kuudes maali

Toronto Maple Leafs otti niin ikään kotivoiton, kun joukkue kukisti Montreal Canadiensin maalein 5–2. Suomalaisista maalinteossa onnistui Montrealin Artturi Lehkonen, jonka tekemä maali kolmannen erän alussa kavensi tilanteen 2–4:ään.

Maali oli Lehkoselle kauden kuudes.

Toronton Auston Matthews päätteli ottelun joukkueen viidennellä maalilla. Maali oli Matthewsille kauden 40:s.

Koskinen ei torjunut kertaakaan

Maalinteossa suomalaisista onnistui myös Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi, joka teki kauden 14. osumansa kotiottelussa Vancouver Canucksia vastaan.

Puljujärvi kavensi pelin 2–4:ään avauserän lopussa.

Avauserän neljä maalia siivittivät Vancouverin 6–3-vierasvoittoon.

Oilersin suomalaismaalivahti Mikko Koskisella oli synkkä ilta, kun hän päästi reilussa 12 minuutissa selkänsä taakse neljä maalia. Koskinen otettiin vaihtoon neljännen takaiskun jälkeen, eikä hänelle kirjattu yhtään torjuntaa.

– Ensimmäisessä puolustimme huonosti, toinen oli huono suunnanmuutos. Kolmas ja neljäs maalivahtimme olisi pitänyt torjua, Edmontonin päävalmentaja Dave Tippett tuumi.

Puolusteluissa oli perää. Ensimmäisessä maalissa Edmonton pelaajat jättivät Nils Höglanderin laukomaan vapaasti. Toisessa Jayce Hawryluk katkaisi huolimattoman avauksen ja pääsi laukomaan. Jack Rathbone iski irtokiekon Koskisen taakse.

Koskinen liittyi kyseenalaiseen joukkoon

Travis Hamonicin kuti livahti maaliin kilven kautta, ja Koskinen imaisi Hawrylukin toisen yrityksen längistä. Maalivahti pilkkoi mailansa ja jätti kaukalon.

– En tiedä, olenko koskaan nähnyt tällaista. Neljä ensimmäistä laukausta menivät maaliin. Se on liian suuri reikä paikattavaksi, Tippett harmitteli ottelun luisumista väärille raiteille.

Harvoin ovat nähneet muutkaan. NHL:n mukaan Koskisesta tuli sarjan historian kolmas maalivahti, joka on vaihdettu maalilta pois sen jälkeen, kun on antanut neljä maalia neljällä ensimmäisellä laukauksella.

Washington Capitalsin Don Beauprelle kävi noin marraskuussa 1989, kun Pittsburgh Penguins höykytti maalein 7–4. Atlanta Flamesin Dan Bouchard sai kyseenalaisen kunnian jo vuosikymmen ennen Beauprea, kun Montreal Canadiens otti 6–4-voiton maaliskuussa 1979.

NHL-kierroksen tulokset:

Carolina–Chicago ja 1–2
CAR: Hakanpää 0+1

Boston–NY Rangers 4–0

NY Islanders–New Jersey 1–2

Pittsburgh–Buffalo 8–4
PIT: Kapanen 1+1
BUF: Ristolainen 0+2

Toronto–Montreal 5–2
MTL: Lehkonen 1+0

Edmonton–Vancouver 3–6
EDM: Puljujärvi 1+0, Koskinen 0/4 torj. (vaihtoon ajassa 12.22)

Lue myös:

New York Rangers arvosteli NHL:n kurinpitopomoa – liiga mätkäisi muhkean sakon

Teuvo Teräväinen oli jo sairastanut koronan, kunnes aivotärähdys vei uudestaan huilille: "Se oli rankka prosessi"

Suosittelemme sinulle