Hyppää sisältöön

Viitostielle keskikaidetietä Leppävirralla – suunnitelmiin voi nyt ottaa kantaa

Pitkään suunniteltuun viitostien parannukseen Leppävirralla voi ottaa nyt kantaa. Yleisötilaisuutta ei järjestetä, suunnitelma on esillä verkkosivuilla. Linkki suunnitelmaan löytyy alla olevasta tekstistä.

Viitostien kapeus Leppävirralla on tehnyt siitä onnettomuusalttiin. Arkistokuva. Kuva: YLE / Johanna Raatikainen

Viitostie aiotaan muuttaa keskikaiteelliseksi tieksi Leppävirralta Kotalahteen. Pohjois-Savon ely-keskuksen tiesuunnitelman mukaan Viitostietä levennetään Leppävirran kirkonkylältä pohjoisen suuntaan, Kotalahden liittymän pohjoispuolelle ulottuvalla tieosuudella.

Uusi tie noudattaa pääosin nykyistä tielinjaa. Tielle tulee keskikaide, ohituskaistoja sekä yksi nelikaistainen osuus. Tieosuuden nykyiset liittymät korvataan kahdella eritasoliittymällä ja risteyssilloilla, mikä mahdollistaa nopeusrajoituksen nostamisen sataan kilometriin tunnissa.

Koronatilanteen takia hankkeesta ei järjestetä yleisötilaisuutta. Sen sijaan suunnitelmat (siirryt toiseen palveluun) ovat esillä tämän kuun loppuun (siirryt toiseen palveluun) saakka verkossa kommentointia varten.

Hanketta on suunniteltu vuodesta 2009 alkaen ja sen kustannusarvio on 27 miljoonaa euroa.

Liikenne- ja viestintävirasto voi hyväksyä suunnitelmat lausuntokierroksen jälkeen viimeistään ensi vuonna, minkä jälkeen rakentamisen suunnittelu voi alkaa.

Suosittelemme sinulle