Hyppää sisältöön

Viitasaaren Kesäakatemia uskoo festivaalikesään: Musiikin aika järjestetään heinäkuussa

Moni festivaali on jo ilmoittanut, että myös tämä kesä jää tapahtumalta väliin. Viitasaarella uskotaan siihen, että uuden musiikin tapahtuman järjestäminen onnistuu koronarajoitusten puitteissa ennen heinäkuun puoliväliä.

Vuoden 2015 Musiikin ajan avajaiskonsertissa esiintyi Ensemble Modern kapellimestarinaan Johannes Kalitzke. Kuva: Arvo Vuorela / Yle

Suomen ainoa jokavuotinen nykymusiikin festivaali Musiikin aika palaa tapahtumakalenteriin vuoden koronatauon jälkeen.

Festivaalin taustayhdistys Viitasaaren Kesäakatemia kertoo, että festivaali järjestetään 6.–11.7.

Ohjelmassa on perinteisten konserttien lisäksi muun muassa hybriditapahtumia sekä kaksi kurssia, kamarimusiikkikurssi sekä poikkitaiteellinen ja improvisatorinen kurssilaboratorio.

Rebellion for Sale -kurssilaboratorio on Viitasaaren Kesäakatemian kursseista ensimmäinen, jolle voivat osallistua muusikoiden tai säveltäjien lisäksi myös muut luovien ja esittävien alojen taiteilijat. Kurssia vetävät nykyoopperaan ja musiikkiteatteriin erikoistunut ohjaaja Michael Höppner Berliinistä ja mediaa soveltavista teoksistaan tunnettu säveltäjä Brigitta Muntendorf.

Kesäakatemian mukaan koronapandemian pitkittyminen on tuonut omat haasteensa festivaalin suunnitteluun, ja viranomaisten koronaohjeet voivat vielä vaikuttaa tapahtumajärjestelyihin.

Esimerkiksi yleisömäärää saatetaan rajata turvavälien takaamiseksi. Musiikin ajan lipunmyynti alkaa kesäkuussa tai viimeistään sitten, kun heinäkuuta koskevat epidemiaohjeet ovat tiedossa.

Suosittelemme sinulle