Hyppää sisältöön

Kaveriaan tielle tönineelle miehelle vaaditaan ehdotonta vankeutta – kaksi kuoli, kun rekka törmäsi tiellä olleisiin ihmisiin Luumäellä

Rekka törmäsi Luumäellä osittain tielle pysäköityyn henkilöautoon ja autosta tielle nousseisiin ihmisiin heinäkuussa 2019. Syyttäjä vaatii matkustajana olleelle miehelle 1,5 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Onnettomuuspaikalla kuvattuja kukkia ja kynttilöitä heinäkuussa 2019. Kuva: Kalle Purhonen / Yle
Ulla Ylönen

Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa on tänään perjantaina käsitelty Luumäellä heinäkuussa 2019 tapahtunutta kuolonkolaria.

Kaksi ihmistä kuoli, kun rekka törmäsi Kuutostiellä osittain ajoradalle pysäköityyn autoon ja tiellä olleisiin ihmisiin.

Syytettyjä on kolme.

Syyttäjä vaatii henkilöautossa matkustajana olleelle miehelle 1,5 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Mies oli autosta noustuaan töninyt toista matkustajana ollutta miestä tielle sillä seurauksella, että hän jäi ohi ajaneen rekan alle ja kuoli.

Syytetty loukkaantui itse onnettomuudessa.

Rekan kuljettajaa syytetään kahdesta kuolemantuottamuksesta

Onnettomuudessa kuoli myös henkilöauton matkustajana ollut nainen.

Rekan kuljettajalle syyttäjä vaatii neljän kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta kahdesta kuolemantuottamuksesta.

Rekkaa kuljettanut mies oli kertonut esitutkinnassa ajaneensa lähivaloilla ja havainneensa auton ja tiellä olleet ihmiset niin myöhään, ettei hän ollut ehtinyt väistää tai jarruttaa.

Henkilöauton kuljettajana ollut nainen on haastehakemuksen mukaan tuomittava tuntuviin sakkoihin tai lyhyeen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Nainen pysäytti auton ajoradalle ilman valoja, jolloin takaa tulleen yhdistelmäajoneuvon kuljettaja ei havainnut autoa eikä tiellä seisoneita ihmisiä.

Käräjäoikeus antaa tuomionsa myöhemmin.

Suosittelemme sinulle