Hyppää sisältöön

Elias Kuosmanen hurjassa iskussa! Tokion olympiapaikka enää voiton päässä – "Taktiikkani oli täydellinen"

Elias Kuosmanen kamppailee lauantai-iltana painin olympiapaikasta Tokioon.

Elias Kuosmanen jahtaa Sofiassa olympiapaikkaa Tokioon. Kuva: AOP
STT Urheilu,
Matti Lehtisaari

Elias Kuosmanen on enää voiton päässä olympiapaikasta Tokioon. Kuosmanen eteni 130-kiloisten sarjan välieriin Sofiassa painittavissa olympiakarsinnoissa.

Kuosmanen jyräsi avausottelussaan kreikkalaisen Alexandros Papadatosin 9–0 ja väänsi puolivälierissä niukkaan voittoon bulgarialaisesta Radoslav Georgievistä. Ottelu päättyi 1–1-lukemiin, mutta Kuosmanen voitti viimeisen suorituspisteensä ansiosta.

Kuosmasen suunnitelmat onnistuivat loistavasti, ja Georgiev joutui taipumaan.

– Kaveri oli toisella jaksolla jo niin väsynyt, että hän kalasteli enää varoituksia tuomareilta. Pidin pääni kylmänä. Taktiikkani oli täydellinen, lähdin rauhassa liikkeelle, etten kaasuttanut itseäni loppuun, Kuosmanen kertoi Yle Urheilulle.

Elias Kuosmanen painii normaalisti 97 kilon sarjassa, mutta kilpailee Sofiassa raskaassa sarjassa. Vastaan tulee siis Kuosmasta isompia köriläitä.

– Annoin kaverin tehdä työt. Tuo on taktiikka, jota pitää käyttää näin muita pienempikokoisena painijana, Kuosmanen painotti.

Kuosmanen painii olympiapaikasta lauantai-iltana. Vastassa on ukrainalainen Mykola Kuchmii, joka on vuoden takainen EM-pronssimitalisti.

– Illalla tulee kaikista kovin ottelu. Tässä raskaassa sarjassa on kaikista hienointa, että pääsen ottelemaan ihan uusia naamoja vastaan. Kaikki ovat nähneet varmasti viimeistään nyt, että olen varteenotettava painija, Kuosmanen tuumi.

Arvi Savolainen on hankkinut jo aiemmin Suomelle maapaikan 97-kiloisiin ja on vahva ehdokas Tokion olympialaisiin.

Ropponen, Lipasti ja Mattila taipuivat

Vili Ropponen peittosi 87 kilon sarjan avauskierroksella espanjalaisen Pedro Jacinto Garcia Perezin pistein 5–1. Hetkeä myöhemmin Ropponen sai kylmää kyytiä, kun serbialainen Zurabi Datunashvili nujersi suomalaisen 9–0.

Matias Lipasti hävisi 77 kilon sarjan avauskierroksella Serbian Viktor Nemesille. Lipasti taipui 0–4.

Isäntämaan Bulgarian Deyvid Dimitrov kukisti 67 kilon sarjan avauskierroksella Elmer Mattilan 8–5.

Sofian karsinnoissa ovat jaossa viimeiset paikat Tokion olympialaisiin.

Päivitetty kello 15.00: Elias Kuosmanen voiton päässä olympiapaikasta.

Päivitetty kello 15.55: Elias Kuosmasen kommentit täydennetty uutiseen.

Lue myös:

Painin viimeiset olympiapaikat jaossa loppuviikosta – pääseekö Elias Kuosmanen Tokioon? "Lähdemme siitä, että ainakin se yksi lisäpaikka täältä tulee"

Suosittelemme sinulle