Hyppää sisältöön

Taekwondon suomalaistähti Suvi Mikkonen lähellä kolmatta olympiamatkaa – yksi voitto tarvitaan vielä illalla

Suvi Mikkonen on voittanut kaksi ottelua Sofian olympiakarsinnassa. Voitto illan välierässä veisi Mikkosen Tokioon. Mikkonen on edustanut Suomea jo Lontoossa ja Riossa.

Suvi Mikkonen
Suvi Mikkosen ura päättyy tähän vuoteen. Kuva: imago sport
Sakari Lund

Taekwondon suomalaishuippu Suvi Mikkonen on yhden voiton päässä paikasta Tokion olympialaisiin. Mikkonen on voittanut Sofiassa käytävissa olympiakarsinnoissa 57 kilon sarjassa kaksi ottelua ja on edennyt välieriin.

Mikkonen voitti ensiin hollantilaisen Bodin Schoenmakersin 15–11 ja sitten belgialaisen Raheleh Asemanin 17–14. Illalla Mikkonen kohtaa välierässä Puolan Patrycja Adamkiewiczin. Ottelun voittaja saa paikan Tokioon.

Soifan olympiakarsintaturnaus on Mikkosen viimeinen mahdollisuus päästä Tokioon. Hän on edustanut Suomea sekä Lontoossa 2012 että Riossa 2016. Lontoossa hän sijoittui viidenneksi.

Mikkosen ura päättyy joka tapauksessa tähän kauteen. Madridissa 13-vuotiaasta asti asunut Mikkonen on kilpaillut reilun vuoden kestäneen koronapandemian aikana vain kerran. Kuukausi sitten käydyissä EM-kisoissa hän sijoittui viidenneksi.

Lue myös:

Taekwondon suomalaistähti on tottunut hankkimaan olympiapaikan viime hetkellä – valtavien paineiden karsintaturnaus saattaa jäädä Suvi Mikkosen uran viimeiseksi

Suosittelemme sinulle