Hyppää sisältöön

Suvi Mikkoselle karvas pettymys Sofiassa – olympiamatka jäi yhden voiton päähän

Voitto välierässä olisi vienyt Suvi Mikkosen Tokion olympialaisiin.

Suvi Mikkonen
Arkistokuva vuoden 2016 olympialaisista. Kuva: AOP
Simo Arkko

Taekwondon suomalaistähti Suvi Mikkonen koki karvaan pettymyksen Sofiassa käytävien Euroopan olympiakarsintojen välierässä.

Mikkosen haave uran kolmansista olympialaisista kariutui, kun puolalainen Patrycja Adamkiewicz voitti välierän selvästi lukemin 32–0. Euroopan olympikarsintaturnaus oli suomalaistähden viimeinen mahdollisuus saavuttaa paikka Tokioon. Voitto välierästä olisi riittänyt olympiapaikkaan.

– Välierävastustajani on nuori ja vahva taistelija, ja hän on pärjännyt hyvin viime vuosina. Tiesin, että tästä tulee kova taistelu. Hän vain oli liian tarkka, enkä löytänyt tapoja saada pisteitä. Yritin taistella loppuun asti, mutta en pystynyt ohittamaan hänen vahvaa etujalkaansa, Mikkonen viestitti Yle Urheilulle.

Taekwondon suomalaistähti on edustanut Suomea olympialaisissa kahteen otteeseen, vuonna 2012 Lontoossa ja vuonna 2016 Riiossa. Hän on aiemmin kertonut Yle Urheilulle, että kausi päättyy joka tapauksessa tähän kauteen.

Mikkonen ei ole vielä päättänyt, aikooko hän osallistua lokakuussa käytäviin MM-kilpailuihin.

– Aion käyttää nyt pari viikkoa lepäämiseen ja toipumiseen, minkä jälkeen teen päätöksiä jatkosta, Mikkonen kommentoi.

Juttua päivitetty 8.5.2021 klo 21.33 Mikkosen kommenteilla.

Lue myös:

Taekwondon suomalaistähti Suvi Mikkonen lähellä kolmatta olympiamatkaa – yksi voitto tarvitaan vielä illalla

Taekwondon suomalaistähti on tottunut hankkimaan olympiapaikan viime hetkellä – valtavien paineiden karsintaturnaus saattaa jäädä Suvi Mikkosen uran viimeiseksi

Suosittelemme sinulle