Hyppää sisältöön

Kulikova taipui tiukassa loppuottelussa – uran kahdeksas turnausvoitto jäi saamatta

Poikkeusajat vaikuttavat tenniksen pienemmissä ammattilaisturnauksissa. Anastasia Kulikova on pelannut kaikki kauden yhdeksän turnaustaan samassa pelipaikassa Tunisiassa.

Anastasia Kulikova. Kuva: Tennisliitto
Sakari Lund

Anastasia Kulikova taipui 15 000 dollarin ITF-turnauksen loppuottelussa Tunisiassa italialaiselle Angelica Raggille 6–7(4), 4–6.

Kulikova (WTA-494) haki sunnuntaina kauden toista kaksinpelin turnausvoittoaan ja lähelle suomalaispelaaja pääsikin. Avauserässä Kulikova pääsi syöttämään erävoitosta 6-5 tilanteessa, mutta italialaisvastustaja tuli rinnalle ja lopulta vei tie-breikin.

Toisen erän alkupuolella Raggi (WTA-809) mursi Kulikovan syötön. Kulikova sai vielä kirivaihteen silmään ja tuli tasoihin, mutta italialainen otti toisenkin murron, jonka turvin eteni turnausvoittoon.

– Vastustaja pelasi tänään erinomaisesti ja itse pelasin huonosti. Ensimmäisessä erässä minulla oli mahdollisuuteni, mutta toisessa erässä en enää jaksanut lyödä lyöntejäni. Kokonaisuutena hyvä viikko, pari viikkoa sitten en pystynyt juoksemaan jalkavamman takia ja nyt olin saman tien finaalissa, kertoi Kulikova.

Mestaruus oli 22-vuotiaan Raggin toinen ITF-kiertueella. 21-vuotias Kulikova on voittanut urallansa seitsemän kaksinpelin ITF-turnausta.

Kulikova jatkaa otteluitaan ensi viikolla Tunisiassa. Alkuvuosi on turnaussuunnittelun suhteen ollut varsin rajallinen ja sitä myötä poikkeuksellinen Kulikovalle, joka on pelannut kaikki vuoden yhdeksän turnaustaan samassa pelipaikassa Tunisiassa.

Lue myös:

Henri Kontisen nelinpeliurakka päättyi ensimmäiselle kierrokselle Madridissa

Ruusuvuoren massakenttäkausi jatkuu takkuisesti – tappio Madridin karsinnassa

Suosittelemme sinulle