Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Lentopallonaiset kaatoivat EM-karsinnassa Kosovon vajaassa tunnissa

Suomen naisten lentopallomaajoukkue murskasi ensimmäisen EM-karsintaturnauksen päätöspelissään Kosovon 3-0 (25-15,25-10,25-15). Voitto irtosi vajaan tunnin mittaisessa kamppailussa ja oli Suomelle toinen turnauksessa.

Suomen lentopallonaiset olivat iskussa Kosovoa vastaan 9.5. 2021
Suomen lentopallonaiset olivat iskussa Kosovoa vastaan Kuva: CEV
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen lentopallonaisten voitto tuli hieman eri seitsikolla, mitä oli nähty kahdessa aiemmassa EM-karsintapelissä.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi marssitti avaukseen kahdesta ensimmäisestä pelistä poiketen passari/hakkuri -kaksikoksi Katja Kylmäahon ja Yasmine Madsenin.

– Hieno sisääntulo Kylmäaho-Madsen duolta. He ovat näytöillä treeneissä ja edellisten pelien tuplavaihdoissa ansainneet paikkansa kuusikossa ja hienosti käyttivät tilanteen, kehui Kangasniemi.

Salla Karhu ja Emmi Riikilä avasivat yleispelaajina, Anna Czakan ja Daniela Öhman keskellä sekä Netta Laaksonen liberona. Suvi Kokkonen, Piia Korhonen ja Kaisa Alanko saivat ns. normiseitsikosta huilia koko ottelun.

Yasmine Madsen teki komeat 17/+14 ja jälleen loistanut Anna Czakan 12/+11. Czakan merkkautti nyt viisi torjuntaa.

Avauserän alku oli Suomelle erittäin haastava, mutta Kosovon viiden pisteen johto (2–7) kääntyi Emmi Riikilän syöttövuorolla 11–7:een Suomen eduksi. Loppuerä oli "yhtä maalia" Suomen vietyä sen 25–15.

Toisessa erässä Jessica Kosonen ja Nea Haatainen pääsivät suomalaispelaajista myös irti. Kosovo sai erään vain kolme hyökkäyspistettä ja erä Suomelle 25–10.

Kolmas erä ei tuonut mitään muutosta peliin, vaikka Kosovo sai hetkittäin jo hyökkäyspelissään jotain aikaiseksi.

– Tänään oli ensimmäisen kymmenen pallon jälkeen joukkueelta kyllä vahva esitys. Kosovon vastaanotto oli aika lailla helisemässä, ja omat jutut toimivat hyökkäyspäässä hyvin, Kangasniemi iloitsi.

Suomi kohtasi Kosovon vasta ensimmäisen kerran naisten maaottelussa. Slovakia ja Montenegro pelaavat avausturnauksen päätösottelun myöhemmin sunnuntaina.

Jälkimmäinen, ratkaiseva karsintaturnaus pelataan Nitrassa Slovakiassa 13.-15. toukokuuta ja tämän jälkeen lohkon kaksi parasta selviää elo-syyskuun EM-lopputurnaukseen.

– Puolivälissä ollaan karsintaturneeta ja aivan aikataulussa mennään. Peli ei vielä ole täysin valmista, mutta uskon kyllä, että pystymme seuraavissa kolmessa pelissä taas hitusen parantamaan meidän omaa peliä, tuumi Kangasniemi.

Lohkon taulukko

Slovakia - Montenegro 3–0 (25-22, 25-17, 25-23)

Slovakia 3 3 0 9-1 8
Suomi 3 2 1 7-5 5
Montenegro 3 1 2 5-6 4
Kosovo 3 0 3 0-9 0

Lue myös

Lentopallonaisille tärkeä potti EM-karsinnan päävastustajasta – Anna Czakan Suomen taisteluvoiton pääarkkitehti

Suosittelemme sinulle