Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Karhunpentu Penan emoa ei vieläkään löydy – aktiivinen etsintä lopetettiin lauantaina

Kuhmosta turvaan otetun karhunpentu Penan emon kohtalo on epäselvä. Emo on esimerkiksi voinut kuolla pesäänsä, loukkaantua pesän ulkopuolella tai vain ottaa hatkat. Emoa on etsitty useana päivänä ja nyt näyttää, ettei sen kohtalo tule selviämään.

Kuhmossa pelastettiin pieni karhunpentu – katso, kun Penaksi nimetty nalle matkustaa orpokotiin
Tanja Heikkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Karhunpentu Penan kadonnutta emoa etsittiin vielä viikonloppuna Kuhmon Lentiirassa. Emästä ei saatu lainkaan havaintoja. Etsijät kertovat, että aktiivinen etsintä loppui lauantaihin.

Karhuemon katoaminen huomattiin viime viikolla, kun yksinäinen, muutaman kuukauden ikäinen karhunpentu tuli talon pihaan. Pentu oli tullut talon pihaan alkuviikosta, eikä pennun emoa näkynyt missään. Hetken tilannetta seurattuaan talon asukkaat soittivat poliisille, ja poliisi pyysi suurriistavirka-avun paikalle.

Pentua pelastamassa ollut kuhmolainen Kimmo Piirainen arvioi pennun painaneen 3–4 kiloa eli parin jauhopaketin verran.

Orpo karhunpentu odottaa häkissä kuljetusta orpokotiin
Karhunpentu pelastettiin Kuhmossa eri tahojen yhteistyöllä. Kuva: Kimmo Piirainen

Pentu palasi ruokaa saatuaan välillä metsään, mutta palasi takaisin. Lopulta suurriistavirka-apu otti pennun kiinni. Pena-nimen saanut pentu kuljetettiin Kuusamon suurpetokeskukseen, jossa se saa tarvitsemaansa hoitoa.

Lue Pena-karhun koko tarina: Asukkaat löysivät pihastaan yksinäisen karhunpennun Kuhmossa – kahden jauhopaketin kokoinen "Pena" löysi uuden yösijan karhujen orpokodista

Suosittelemme