Hyppää sisältöön

Hämeenlinnassa on voinut altistua koronalle parturissa ja kahvila–ravintolassa

Parturiliike J&R:ssä käyneitä kehotetaan aloittamaan välittömästi omaehtoinen karanteeni ja ottamaan yhteyttä Hämeenlinnan kaupungin terveyspalveluihin.

Karanteenin aikana sairastuneita potilaita on 18 prosenttia. Kuva: Silja Viitala / Yle

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan koronavirustartunnalle on voinut altistua Hämeenlinnassa Parolantie 10:ssa sijaitsevassa parturiliike J&R:ssä. Tartunta on mahdollinen tiistaista perjantaihin 4.–7.5. Näiden henkilöiden tulisi välittömästi aloittaa omaehtoinen karanteeni ja ottaa yhteyttä Hämeenlinnan kaupungin terveyspalveluihin virallisen karanteenin kriteeristön arvioimiseksi. Parturissa käyneet voivat ottaa yhteyttä Hämeenlinnan koronajäljitykseen Heli Simpuralle kello 10–16 välillä numeroon 050 3556536..

Toinen mahdollinen altistuminen on voinut tapahtua Hämeenlinnan keskustassa kahvila-ravintola Green Cafessa. Keskiviikkona 5.5. ja perjantaina 7.5. kello 7.30–8.30 välisenä aikana asioineet henkilöt ovat saattaneet altistua koronavirukselle. Heitä pyydetään seuraamaan terveydentilaansa huolellisesti ja hakeutumaan testaukseen jos koronatartunnan oireita ilmenee.

Maakunnassa jo 1 722 asukasta on saanut tartunnan

Kanta-Hämeessä todettiin sunnuntaina kolme uutta koronatartuntaa. Tapauksista kaksi on Hämeenlinnan ja yksi Riihimäen seudulta. Kaikkien potilaiden tartuntaketjut ovat tiedossa.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on hoidossa tällä hetkellä viisi koronaviruspotilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Maakunnan perusterveydenhuollon vuodeosastoilla on hoidossa yksi koronapotilas.

Maanantaihin mennessä Kanta-Hämeessä on todettu kaikkiaan 1 722 COVID-19-tartuntaa.

Kanta-Hämeessä ensimmäisen rokoteannoksen on saanut jo 67 492 yli 16-vuotiaista. Täyden rokotesarjan saaneita on 8 046.

Suosittelemme sinulle