Hyppää sisältöön

Kannuksen isolle lahjoituspotille ilmestynyt jo ottajia – Kannuksen Kuntoliikkujat toteuttaa kaupunkiin pumptrack-radan

Kannuksen lahjoitus- ja testamenttipotti on kerännyt aiempia vuosia enemmän hakijoita. Tukia yhdistyksille ja yhteisöille on myönnetty jo lähes 200 000 euron edestä.

Kuvassa skeittiparkki ja pumptrack-rata Kotkassa Katariinan kaupunginosassa. Kuvituskuva. Kuva: Petri Lassheikki / Yle

Kannuksen suurelle lahjoitus- ja testamenttipotille oli viime ja tänä vuonna jo selvästi aiempaa enemmän ottajia.

Kaupunki sai 8 hakemusta, ja varoja myönnettiin jopa yli 190 000 euron edestä.

Ongelmana on aiempina vuosina ollut se, että hakemuksia on tullut vain kourallinen, lähinnä yhdistyksiltä.

Perintöpotista on myönnetty rahaa muun muassa kannuslaisten sotaorpojen kuntoutukseen, jalkapallomaalien hankintaan Kannuksen Uran junioreille, Kitinkankaan kuntoportaisiin ja skeittiramppiin sekä pesäpallokatsomoon. Varoja on edelleen jakamatta yli 300 000 euroa.

Jotta Kannuksen lahjoituspottia saadaan jaettua, haku on auki jatkuvasti. Rahaa myönnetään vanhustyön hyväksi sekä hyvinvointipalvelujen kehittämiseen.

Avustusta voivat hakea yhdistykset ja yhteisöt vapaamuotoisella hakemuksella. Kannus päättää asiasta kaksi kertaa vuodessa.

Hyppyreitä ja uusia rata pyörille sekä skeittareille

Tänä vuonna tukea sai urheiluseura Kannuksen Ura, joka on mukana toteuttamassa polkupyörille ja skeittilaudoille tarkoitettua pumptrack-rataa sekä mäkiä ja hyppyreitä sisältävää, maastopyöräilijöille suunnattua MTB-aluetta. Sen toteuttajana on Kannuksen Kuntoliikkujat.

– Rata rakennetaan hiihtostadionin viereen. MTB-alue yhdistyisi maastopyöräreittiin, josta tulisi noin 4–6 kilometriä pitkä. Maastopyöräilijöitä löytyy kaupungista runsaasti, kertoo Kuntoliikkujien puheenjohtaja Alpo Vuorenmaa.

Pumptrack-radan pitäisi valmistua jo ennen talven tuloa.

Kannuksen testamenttilahjoituksista rataan liikeni 25 000 euroa, lisäksi hanke saa Leader-rahaa 75 000 euroa. Kaupunki osallistuu maatöihin vielä 50 000 eurolla.

Lue myös:

Lähes puolen miljoonan potille ei tahdo löytyä ottajia Kannuksessa – kunnat saavat yhä enemmän perintörahoja, mutta niitä ei aina hoksata hakea

Suosittelemme sinulle