Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Sieniyrittäjä saa kuulla kuolevansa pian myrkytykseen – Jussi Vatanen näyttelee pääosaa palkittuun romaaniin perustuvassa tv-sarjassa

Haminassa aletaan kuvata kuusiosaista tv-sarjaa, joka kertoo paikallisesta sieniyrittäjästä. Kuvaukset alkavat kesäkuussa.

Jussi Vatanen Haminan raatihuoneen edustalla
Jussi Vatanen näyttelee pääosaa Haminassa kuvattavassa tv-sarjassa. Taustalla Haminan raatihuone. Kuva: Jukka Koskinen
Mirjam Tahkokorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Haminassa aletaan kuvata kesäkuussa uutta kotimaista tv-sarjaa.

Elisa Viihde on tilannut kansainvälisesti menestyneen Antti Tuomaisen bestseller-kirjaan perustuvan alkuperäissarjan, jonka nimi on kirjan mukaisesti Mies joka kuoli.

Sarja kertoo siitä, kun 37-vuotias haminalainen sieniyrittäjä Jaakko Kaunismaa saa kuulla kuolevansa myrkytykseen ja päättää selvittää, kuka haluaa hänet hengiltä.

Kuusiosaisen sarjan pääosaa näyttelee Jussi Vatanen. Muissa keskeisissä rooleissa ovat Saara Kotkaniemi ja Sara Soulié.

Sarja kuvataan Haminassa ja sen lähiympäristössä.

Taustalla palkittu romaani

Haminalaislähtöisen Antti Tuomaisen Mies joka kuoli -romaani on käännetty seitsemälle kielelle ja se on kerännyt Britanniassa useita palkintoehdokkuuksia.

– Odotan jännityksellä, miten sarja otetaan vastaan paitsi Suomessa, myös Saksassa tai Briteissä, missä romaani on saanut loistavia arvosteluja ja runsaasti lukijoita, kirjailija Antti Tuomainen sanoo tiedotteessa.

Kirjan ovat sovittaneet sarjaksi Markku Flink ja Brendan Foley. Sarjan ohjaa Samuli Valkama, jonka aiempiin töihin kuuluu muun muassa Kolmistaan-sarja.

Mies joka kuoli näkyy Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa syksyllä 2022.

Sarjan tuottaa ReelMedia Oy, jonka omistajiin kuuluu Matila Röhr Productions. Osatuottaja on saksalainen ndF International Production.

Sarjan on kehittänyt kotkalainen Luminoir.

Tv-sarja toteutetaan yhteistyössä Business Finlandin, Haminan kaupungin ja Kaakon elokuvakomission kanssa.

Suosittelemme