Hyppää sisältöön

Venäjä kiisti olevansa USA:ssa öljyputkeen kohdistetun kyberhyökkäyksen takana

Yhdysvaltojen tiedustelun mukaan kiristysohjelman alkuperä on Venäjällä.

Colonial Pipelinen polttoainesäiliöitä.
Colonial Pipeline sanoo palauttavansa toimintansa normaaliksi vasta kun se varmasti on turvallista. Lauantaina otetussa valokuvassa yhtiön polttoainesäiliöitä Marylandin Woodbinessa. Kuva: Jim Lo Scalzo / EPA
STT

Venäjä on kiistänyt, että se olisi vastuussa öljyputkijärjestelmään Yhdysvalloissa kohdistetusta kyberhyökkäyksestä.

–Kiistämme kategorisesti kaikki journalistien esittämät kuvitelmat. Toistamme, että Venäjä ei harjoita "pahantahtoista" toimintaa virtuaalisissa tiloissa, Venäjän Yhdysvaltain-suurlähetystö ilmoitti lausunnossa.

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden on sanonut, että maan suurimpiin kuuluvan öljyputkilinjaston sulkenut hyökkäys oli tiedustelutietojen mukaan Venäjällä toimivien tahojen käsialaa. Myös hyökkäyksessä käytetty kiristyshaittaohjelma on yhdysvaltalaisten mukaan peräisin Venäjältä.

–Toistaiseksi tiedustelualan ihmisemme eivät ole löytäneet todisteita siitä, että Venäjä olisi osallinen tekoihin, mutta todisteita on siitä, että toimijat ja kiristysohjelma olisivat Venäjällä. On osin heidän vastuullaan tehdä jotain asialle, Biden sanoi.

Lisää aiheesta:

Kyberhyökkäys polttoaineen jakeluverkkoon Yhdysvalloissa nostanee bensan hintaa, FBI nimesi hyökkääjäksi Darksiden – tämä iskusta nyt tiedetään

Suosittelemme sinulle