Hyppää sisältöön

Koronan vaikutukset odotettua pienemmät – Etelä-Savon elinkeinoelämällä valoisa lähitulevaisuus

Ely-keskuksen selvityksen mukaan tulevan vuoden odotetaan kääntävän elinkeinoelämän tilanteen nousujohteiseksi. Esimerkiki teknolgoiateollisuudessa tilausmäärät ovat jo nousseet ja metsäsektorilla hakkuuaikomukset ovat nousussa.

Kuva: Yle

Etelä-Savon elinkeinoelämän kokonaisnäkymät ovat puolen vuoden tähtäimellä neutraalit ja vuoden tähtäimellä positiiviset. Maakunnan lähiajan näkymiä on arvioinut Ely-keskus keskeisten aluekehittäjien kanssa.

Koronan vaikutukset jäivät Etelä-Savon yrityksille lievemmiksi kuin vielä viime syksynä odotettiin.

Esimerkiksi teknologiateollisuuden tilaukset kääntyivät viime vuoden lopulla kasvuun. Myös tilauskanta vahvistui ja tarjouspyyntöjen määrä kasvoi.

Myös metsäsektorilla Etelä-Savon yksityismetsien hakkuuaikomukset kääntyivät viime vuonna 15 prosentin nousuun parin vuoden takaisen (vuoden 2019) notkahduksen jälkeen. Alkuvuonna vientikauppa on käynyt odotuksia paremmin. Huolta aiheuttaa kuitenkin rahtikustannusten nousu.

Maakunnan rakentamista tukevat julkiset hankkeet, asuntorakentamisen tasainen tarve, kasvava korjausrakentaminen sekä teollisuus- ja varastorakentaminen. Etelä-Savossa rakennetaan noin 250 asuntoa vuosittain.

Suosittelemme sinulle