Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Jyväskylän Sokoksen yt-neuvottelut päättyivät – osalle henkilökunnasta tarjottu töitä muista kaupoista ja osan työtunnit vähenee

Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllösen mukaan muutokset Sokoksella ovat reagointia ihmisten muuttuneeseen ostokäyttäytymiseen.

Jyväskylän Sokoksen tavaratalorakennus Jyväskylän keskustassa.
Korona on kurjistanut tavaratalokauppaa erityisesti kaupunkien keskustoissa. Kuva: Heli Kaski / Yle
Heli Kaski
Avaa Yle-sovelluksessa

Jyväskylän Sokoksen maaliskuun lopussa alkaneet yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat Sokoksen 44:ää vakituista työntekijää.

Osuuskauppa Keskimaan mukaan yt-neuvottelujen tulos vaikuttaa 25:een henkilöön (keskimaa.fi).

Viidelle henkilölle tarjotaan töitä Keskimaan muista kaupoista ja 20:n henkilön osalta työtunnit vähenevät entisestä. Myös vastuuhenkilöiden työnjakoja järjestellään osin uudelleen.

Jyväskylän ydinkeskustassa sijaitsevan Sokoksen yt-neuvottelut kestivät kuusi viikkoa. Neuvottelujen taustalla on Sokoksen myynnin romahtaminen koronavuoden aikana sekä asiakkaiden muuttunut ostokäyttäytyminen

− Vuosien 2020 ja 2021 aikana kuluttajien ostokäyttäytyminen on muuttunut ja on nähtävissä, että muutos tulee osittain olemaan pysyvää, vaikka koronatilanne helpottuisikin. Meidän on reagoitava muutoksiin, jotta pystymme palvelemaan asiakkaita jatkossakin joustavasti ja kilpailukykyisesti, toteaa Osuuskauppa Keskimaan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Vesa Kyllönen tiedotteessa.

Suosittelemme