Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Olvi ostaa Tanskan neljänneksi suurimman panimon

Olvi on ostanut enemmistön tanskalaispanimo Bryggeriet Vestfyenistä. 60 prosentin osuuden hinta on 6,8 miljoonaa euroa. Kauppasopimus on ehdollinen, ehtona on että Olvi saa kasvatettua omistuksensa 90 prosenttiin. Olvi on tehnyt tarjouksen myös lopuista osakkeista.

Olvin panimon siivilöintiastia
Siivilöintiastioita Olvin Iisalmen panimolla. Arkistokuva. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Keijo Salokangas
Avaa Yle-sovelluksessa

Iisalmelainen panimoyhtiö Olvi laajentaa toimintaansa Tanskaan. Olvi on ostanut Tanskan neljänneksi suurimmasta panimosta Bryggeriet Vestfyenistä 60 prosentin määräenemmistön ehdollisella kauppasopimuksella.

Kauppahinta määräenemmistöstä on 6,8 miljoonaa euroa. Olvi tekee lopuille tanskalaisyhtiön osakkeenomistajille suhteessa samansuuruisen tarjouksen yhtiön osakkeista. Olvi maksaa kauppahinnan käteisellä.

Kaupan toteutumisen ehtona on, että Olvi saa kasvatettua omistuksensa 90 prosenttiin. Olvilla on kuitenkin oikeus hyväksyä kauppa myös pienemmällä omistusosuudella. Kaupan toteutumisen takaraja on 31. elokuuta.

Bryggeriet Vestfyenin myyntivolyymi oli viime vuonna 65 miljoonaa litraa ja liikevaihto vajaat 25 miljoonaa euroa. Olvi-konsernin myyntivolyymi oli 766 miljoonaa litraa ja liikevaihto 415 miljoonaa euroa. Vestfyenin valmistuskapasiteetti on 110 miljoonaa litraa.

Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho kertoo yhtiön pörssitiedotteessa Tanskan markkinoiden tarjoavan Olville hyviä kasvun mahdollisuuksia. Aho toteaa myös tanskalaispanimon sijainnin olevan maantieteellisesti hyvä lähellä Keski-Euroopan ja Pohjoismaiden juomamarkkinoita.

Bryggeriet Vestfyen on perustettu vuonna 1885. Sillä on oluita ja virvoitusjuomia valmistava panimo Assensissa sekä Norre Aabyssa sijaitseva Indslev-pienpanimo.

Suosittelemme