Hyppää sisältöön

Tornion sävellys- ja sanoituskilpailu ratkesi: voittaja on Päivi Heikura-Gullstenin ja Seppo Gullstenin kappale Kotikaupunkini

Tornio 400 -sävellys- ja sanoituskilpailun voittanut kappale sai yleisöltä 359 ääntä. Kaikkiaan kisassa annettiin 624 ääntä.

Tornio täytti keskiviikkona 400 vuotta. Päivällä paljastettiin muistomerkki ja illemmalla julkistettiin kaupungin oma biisi. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Päivi Heikura-Gullstenin säveltämä ja Seppo Gullstenin sanoittama kappale Kotikaupunkini on voittanut Tornio 400 -sävellys- ja sanoituskilpailun. Molemmat ovat torniolaisia pitkän linjan musiikintekijöitä.

Voittaja ratkaistiin yleisöäänestyksellä. Yleisö äänesti suosikkinsa ammattilaisten ja musiikin kuuntelijoiden muodostaman esiraadin valitsemista kolmesta kappaleesta.

Kotikaupunkini sai 359 ääntä. Tiina Vaattovaaran säveltämä ja sanoittama Kaduilla Tornion sai 218 ääntä. Kolmanneksi kisassa tuli Teemu Koivulan säveltämä ja Päivi Jalon sanoittama Tornion tahto, joka sai 47 ääntä.

Voittajabiisin tekijä palkitaan 800 eurolla. Kaikki kolme finalistia saavat myös Tornio-tuotepaketin.

Finaaliin päässet kappaleet voi kuunnella Tornion kaupungin youtube-kanavalla.

Kilpailun järjesti Tornion kaupunki yhdessä Pop & Jazzkonservatorio Lappian kanssa ja tavoitteena oli löytää Torniolle oma biisi.

Kilpailuun lähetettiin yhteensä 32 kappaletta ja osallistujia oli ympäri Suomea, kaukaisin heistä Helsingistä.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle