Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Traficom irtisanoo enintään 56 henkeä

Vielä marraskuussa arvioitiin, että jopa 120 henkilöä joutuisi lähtemään. Traficomissa on 15 paikkakunnalla vajaat tuhat työntekijää.

Kuvassa on ihmisen varjo Helsingin keskustassa lokakuussa 2020.
Traficomin mukaan yt-neuvottelut olivat ehdottoman välttämättömät talouden tasapainottamiseksi. Kuvituskuva. Kuva: Silja Viitala / Yle
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom irtisanoo enintään 56 henkeä pitkään kestäneiden yt-neuvottelujen päätteeksi.

Traficom kertoi yt-neuvottelujen alkamisesta marraskuun lopussa. Tuolloin arvioitiin, että henkilöstövähennykset kohdistuisivat enintään 120 henkilöön. Traficom pyrkii edelleen vähentämään suunniteltujen irtisanomisten määrää uudelleensijoittamalla ja -kouluttamalla henkilöstöä.

Traficomin mukaan yt-neuvottelut olivat viimesijainen keino ja ehdottoman välttämättömät viraston talouden tasapainottamiseksi.

Traficomissa työskentelee vajaat tuhat henkeä 15 paikkakunnalla.

Ammattiliitto Pron ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn mielestä Traficom ei suostunut yt-neuvotteluissa hakemaan aidosti henkilöstön asemaa huomioivia ratkaisuja.

Aiheesta aiemmin: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom aloittaa yt-neuvottelut, jopa 120 työpaikkaa voi lähteä – Ammattiliitot: "Valtio osoittaa erittäin huonoa esimerkkiä"

Suosittelemme