Hyppää sisältöön

Imatranajoa ei järjestetä tänä kesänä koronavirustilanteen takia – tapahtuma siirtyy vuodelle 2022

Tämän vuoden heinäkuulle alun perin kaavailtu Imatranajo siirtyy ensi vuoden heinäkuulle. Imatran Moottorikerho muistuttaa, että tärkeintä tässä tilanteessa on terveys.

Imatranajo siirtyy jo toistamiseen. Tähtäin on ensi vuoden heinäkuun ensimmäisessä viikonlopussa. Kuvituskuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Imatranajo siirtyy vuodella eli heinäkuulle 2022.

Koronavirustilanteen vuoksi uudeksi järjestämisajankohdaksi on varattu ensi heinäkuun ensimmäinen viikonloppu eli 1.–3. heinäkuuta 2022.

Imatran Moottorikerhon hallitus teki päätöksen tapahtuman siirtämisestä yhteistyössä Imatran kaupungin ja IRRC-organisaation kanssa.

Yleisörajoitusten ja maahantulorajoitusten tilanne on niin epävarma, että ratkaisu siirtämisestä oli järkevintä tehdä nyt.

Imatranajo on International Road Racing Championshipin (IRRC) eli kansainvälisen moottoripyörien katuratasarjan Suomen osakilpailu.

Imatran Moottorikehon puheenjohtaja Sami Backman harmittelee, että tapahtuma joudutaan siirtämään jo toistamiseen.

– Tässä tilanteessa tärkeintä on kuitenkin koko henkilökunnan, kuljettajien, tiimien, yhteistyökumppaniemme ja yleisön sekä Imatran seudun asukkaiden terveys. Onneksi IRRC-organisaation kanssa tekemämme kolmivuotinen sopimus kilpailun järjestämisestä mahdollistaa tapahtuman siirron ensi vuoteen, toteaa Backman.

Backmanin mukaan tekemistä riittää ensi vuotta varten.

– Parannamme rata-alueen turvallisuutta. Esimerkiksi Pietarintielle tulee uusi hidastusmutka. Tarkoituksemme on myös kunnostaa turva-alueita ja laittaa maalialueen aitaan lisäturvakaiteet, Backman sanoo.

Liput voi käyttää ensi vuonna tai palauttaa

Imatranajo on Etelä-Karjalan suurin yleisötapahtuma, jonka katsojamäärä vuonna 2019 oli yli 42 000 henkeä. Tavoite tälle kesälle oli noin 50 000 henkeä.

Kansainvälisen IRRC-sarjan ratamoottoripyöräkilpailun taloudellinen vaikutus Imatran kaupungille ja koko Etelä-Karjalan alueelle on merkittävä.

Jo ostetut liput vuodelle 2020 ja 2021 käyvät sellaisenaan myös kesällä 2022 järjestettävään Imatranajo-tapahtumaan.

Jos uusi ajankohta ei kuitenkaan ole sopiva, lippujen palautus onnistuu sen lippukaupan sivujen kautta, josta lippu on ostettu. Lippujen palautus on mahdollista 5.7.2021 saakka.

Suosittelemme sinulle