Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Hop-on Hop-off -bussit aloittavat Kuopiossa kesällä – liikennöivät myös muina loma-aikoina

Bussiin voi ostaa päivälipun, ja kyytiin tai kyydistä pois voi hypätä reitin varrella silloin, kun siltä tuntuu. Bussiin linkittyy kahdesti päivässä laivareitti matkustajasatamasta Bellanrannan kautta Rauhalahteen.

Turisteja kiertoajelubussissa Helsingissä.
Hop-on Hop-off -busseja on ollut aiemmin esimerkiksi Helsingissä. Pian niitä kurvailee myös Kuopiossa. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Laura Ruuskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuopion matkailupalveluihin on tulossa uusi yhdistetty bussi- ja laivareitti.

Kuopiossa alkaa kesällä liikennöidä niin sanottu Hop-on Hop-off -bussi, johon voi ostaa päivälipun, ja johon voi hypätä reitin varrelta ja poistua silloin, kun siltä tuntuu. Hop-On Hop-Off -bussi ja -laiva aloittavat liikennöinnin juhannuksen jälkeen.

Bussi kulkee keskustan, Rauhalahden ja Puijon välillä joka päivä, kuusi kertaa päivässä. Bussiin linkittyy kahdesti päivässä laivareitti Kuopion matkustajasatamasta Bellanrannan kautta Rauhalahteen.

Bussi liikennöi suunnitelmien mukaan kesällä, syyslomaviikolla, joulun aikaan sekä talvilomaviikolla.

Ideana on parantaa Kuopion keskustan alueella sijaitsevien matkailukohteiden saavutettavuutta niin matkailijoiden kuin kuopiolaistenkin keskuudessa.

Hanketta hallinnoi Savonia-ammattikorkeakoulu ja hanke on saanut päärahoittajalta Pohjois-Savon liitolta myönteisen rahoituspäätöksen. Myös Kuopion kaupunginhallitus on päättänyt, että kaupunki osarahoittaa hanketta.

Suosittelemme