Hyppää sisältöön

Sastamalan nokkakolari vaati neljännen kuolonuhrin – poliisi kaipaa havaintoja onnettomuutta edeltäneestä kaahailusta

Sastamalassa äitienpäivän aattona tapahtunut vakava liikenneonnettomuus on vaatinut neljännen kuolonuhrin. Ohittajaa vastaan tulleen henkilöauton noin 70-vuotias kuljettaja kuoli myöhään keskiviikkoiltana Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

kolaripaikka Sastamalassa
Onnettomuuspaikalla oli kymmeniä kynttilöitä 10.5. Kuva: Marko Melto / Yle
Petra Ketonen

Sastamalassa 8.5. sattuneen nokkakolarin kuolonuhrien määrä on noussut neljään. Neljäs uhri on ohitustilanteessa ohittajaa vastaan tulleen henkilöauton noin 70-vuotias kuljettaja. Poliisin mukaan kuljettaja kuoli myöhään keskiviikkoiltana Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

Kolme henkilöä menehtyi onnettomuuspaikalla. He olivat ohittaneen auton kuljettaja ja yksi matkustaja sekä vastaan tulleen auton perässä ajanut moottoripyöräilijä, joka törmäsi kolaroineisiin autoihin.

Sairaahoidossa on edelleen kaksi henkilöä. Toinen heistä oli ohittaneessa ajoneuvossa ja toinen ohittajaa vastaan tulleessa autossa.

Poliisi: kaahailu on vakava asia

Poliisi on kuullut tapahtumaan liittyen todistajia. Tutkinnajohtaja Antti Leppilahden mukaan poliisi on saanut käsityksen onnettomuutta edeltäneistä tapahtumista.

– On syytä epäillä, että onnettomuutta olisi edeltänyt huomattavaa ylinopeutta ajelu ja ohittelu jo useita kilometrejä ennen onnettomuuspaikkaa. Osapuolina olivat onnettomuusauton lisäksi toinen ohitettava auto.

Ohitettavia autoja oli kaksi. Niistä taaimmaisen epäillään olleen mukana kaahailussa. Poliisi kertoi aiemmin, että kolarissa kuolleet nuoret olivat matkalla kokoontumisajoihin Tampereelle.

Tutkinnanjohtaja Antti Leppilahti muistuttaa, että kaahailulla voi olla vakavat seuraukset.

– Huomattavat ylinopeudet ja kaahailut ovat merkittävimpiä liikenneturvallisuuden riskejä ja vakavien liikennevahinkojen aiheuttajia. Kyse on todella vakavasta asiasta.

Poliisi pyytää tienkäyttäjien havaintoja kahden tumman henkilöauton (Mercedes-Benz ja BMW) poikkeavasta liikennekäyttäytymisestä lauantailta 8.5. kello 17 –18.15 väliseltä ajalta valtatieltä 11 välillä Pori–Kiikoinen, Putaja.

Havainnot voi ilmoittaa Sisä-Suomen poliisilaitoksen vihjesähköpostiin rikosvihjeet.pirkanmaa.sisa-suomi@poliisi.fi

Uutista on täydennetty.

Lue lisää:

Poliisi: Sastamalan kolarissa kuolleet nuoret olivat tulossa Tampereelle kokoontumisajoihin

Uutta tietoa kolmen hengen vaatineesta kolarista: kuski yritti ohittaa kahta autoa kerralla, ohiajetut kertoivat huomattavasta ylinopeudesta

Kaksi alle 20-vuotiasta miestä ja yksi keski-ikäinen mies kuolivat Sastamalassa kahden auton ja moottoripyörän kolarissa

Suosittelemme sinulle