Hyppää sisältöön

Karhunkierroksen polkujuoksuun erityisjärjestelyt – kisatapahtumaa venytetään ja juoksijat maastoon pienryhmissä

Kisaan lähtee toukokuun viimeisenä viikonloppuna noin 1 500 juoksijaa, puolet edelliskertaa vähemmän. Yksi osa koronajärjestelyjä on tapahtuman maalialueen siirtäminen Rukankylästä hiihtostadionille.

Karhunkierroksen polkujuoksutapahtuma järjestetään nyt kahdeksatta kertaa. Kuva: Ensio Karjalainen / Yle

Oulangan kansallispuistossa järjestettävä Karhunkierros Nuts -polkujuoksutapahtuma toteutuu koronasta huolimatta. Toukokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävään massatapahtumaan osallistuu tänä vuonna noin 1 500 juoksijaa, kun tapahtumassa oli viimeksi vuonna 2019 noin 3 000 osallistujaa.

– Olemme tehneet kovasti töitä, että tapahtuma toteutuisi. Tietenkin korona otetaan huomioon kaikin tavoin. Juoksijat lähtevät korkeintaan viidenkymmenen ryhminä liikkeelle, ja mahdollisten koronatapausten jäljityksiin olemme varautuneet perusteellisesti, sanoo tapahtuman johtaja Eero Lumme.

Tapahtumassa on myös väljennetty koronan takia starttivälejä siten, että ensimmäiset juoksijat lähtevät maastoon perjantaina ja viimeiset tulevat maaliin myöhään lauantai-iltana. Kilpailun lähtö- ja maalialue on siirretty Rukankylästä väljempiin maisemiin Rukan hiihtostadionille.

Karhunkierros Nuts -tapahtumassa juostaan Karhunkierroksen reittiä, jossa pisin juoksumatka on 166 kilometriä ja lyhin 34 kilometriä.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle