Hyppää sisältöön

Porin Linjat välttyy isoilta irtisanomisilta – uhkana oli jopa 30 työntekijän vähentäminen

Huhtikuun alussa uutisoitiin, että Porin Linjat voi joutua vähentämään jopa 30 työntekijää nykyisestä sadasta työntekijästä. Toimitusjohtaja Markku Hermonen kertoo, että uhka on väistynyt. Neuvottelut Porin kaupungin kanssa ovat Hermosen mukaan tuottaneet kohtuullista tulosta.

Porin Linjojen bussi kääntymässä Porinsillalle. Kuva: Nea Hakamäki ja Ellen Rautava / Yle
Antti Laakso

Porin kaupungin omistama bussiyhtiö Porin Linjat on välttymässä huhtikuun alkupuolella uumoilluilta isoilta yt-neuvotteluilta.

Toimitusjohtaja Markku Hermonen kertoo, että syksyllä käydään kyllä todennäköisesti jonkinlaiset neuvottelut, mutta vähentämistarve on alle kymmenen työntekijää aiemmin arvioidun 20–30 ihmisen sijasta. Parhaassa tapauksessa vähennykset toteutuvat eläköitymisillä ja muilla "pehmeillä keinoilla".

Yt-uhan taustalla on ollut Porin kaupungin suunnitelma vähentää merkittävästi bussivuoroja. Suunnitelmaa on muutettu. Ensi viikolla joukkoliikennejaostossa käsiteltävä liikennöintisopimus takaa Porin Linjoille kohtuullisen tasaisen toimintaympäristön koko vuosikymmenen ajaksi.

Toimitusjohtaja Hermonen on edelleen harmissaan siitä, että erityisesti viikonloppujen ilta-aikojen liikennettä joudutaan karsimaan merkittävästi. Tämä ei hänen mukaansa paranna joukkoliikenteen mahdollisuuksia löytää uusia matkustajia.

– Päivittäinen palveluaika on liian lyhyt. Asiakkaiden saamiseksi tarvittaisiin tiheämmät vuorovälit ja pidemmät palveluajat, Hermonen sanoo.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Suosittelemme sinulle