Hyppää sisältöön

Aamu piknikin jälkeen

Aurinko houkutteli puistoihin ihmisiä, jotka jättivät jälkeensä sotkun.

Kesäisen lämpimät säät ovat houkutelleet Helsingin puistoihin illanistujoita – niinkin sankoin joukoin, että myös poliisi on joutunut hajottamaan ihmisjoukkoja.

Piknik-kansa on jättänyt jälkeensä myös paljon roskaa, kuten eväiden kääreitä ja muoviastioita, joista läheskään kaikki ei ole päätynyt roskakoriin. Tämän jutun kuvat on otettu perjantaiaamuna Helsingin kaupunginteatterin ja Kallion virastotalon läheisyydessä.

Helsingin kaupungin mukaan säiden lämpenemiseen varauduttiin jo viime kuussa tuomalla kaupungin suosituimpiin piknik-puistoihin yhteensä lähes sata roska-astiaa lisää. Lisäksi suosituimmat puistot siivotaan ja roskakorit tyhjennetään päivittäin.

Esimerkiksi Koffin puistossa roska-astiatilavuutta on 12 000 litraa. Sen pitäisi riittää, jos ihmiset viitsisivät viedä roskat roskikseen.

Pekka Engblom, puistovastaava, Helsingin kaupunki

Puistojen käyttö ja sitä myötä roskien määrä luonnossa on lisääntynyt korona-aikana. Helsingin kaupunki valmistelee parhaillaan roskaantumisen hillintään tähtäävää ohjelmaa.

Viime vuonna emme oikein edes osanneet odottaa, kuinka suuri muutos oli. Nyt olemme omasta mielestämme olleet ajoissa liikkeellä.

Pekka Engblom, puistovastaava, Helsingin kaupunki

Jos kaupunki toteaa, että ympäristön roskaantuminen on roskakorien määrästä kiinni, niitä voidaan entisestään lisätä.

Mutta jos kyse on siitä, etteivät ihmiset viitsi siivota roskiaan, niin roska-astioiden lisääminen ei auta mitään.

Pekka Engblom, puistovastaava, Helsingin kaupunki

Tekijät

TekstiTiina Karppi
Valokuvat Matti Myller