Hyppää sisältöön

Ramadanin päättymisen juhlinnasta alkanut riita johti kolmeenkymmeneen kuolemantuomioon Kongon demokraattisessa tasavallassa

Kilpailevat muslimiryhmät taistelivat siitä, kumpi saa järjestää juhlat maan pääkaupungin stadionilla. Kuolemantuomioita ei ole Kongossa pantu täytäntöön vuoden 2003 jälkeen.

Kinshasa.
Kongon demokraattisen tasavallan pääkaupunki Kinshasa kuvattuna vuonna 2019. Kuva: AOP
STT

Keski-Afrikassa Kongon demokraattisessa tasavallassa 30 ihmistä on saanut kuolemantuomion osallistumisesta aiemmin tällä viikolla puhjenneisiin väkivaltaisuuksiin.

Tuomioista päätettiin päivän kestäneessä oikeudenkäynnissä.

Maan pääkaupungissa Kinshasassa puhkesi levottomuuksia, joissa kaksi muslimiryhmää taisteli siitä, kumpi saa juhlia paastokuukausi ramadanin päättymistä suurella urheilustadionilla. Ryhmät ovat vuosia kiistelleet johtavasta asemasta maan muslimien joukossa. Noin kymmenesosa maan asukkaista on muslimeja.

Väkivaltaisuuksissa torstaina kuoli yksi poliisi. Lisäksi Kinshasan poliisipäällikkö kertoi noin 40 ihmisen loukkaantuneen yhteenotoissa.

Kongon demokraattinen tasavalta ei ole pannut kuolemantuomiota täytäntöön vuoden 2003 jälkeen. Sen sijaan tuomiot on muutettu elinkautisiksi vankeusrangaistuksiksi.

Lue myös:

Islamistit surmasivat yli 50 ihmistä Kongon demokraattisessa tasavallassa

Belgian kuningas taipui pahoittelemaan kongolaisille siirtomaa-ajan raakuuksia

Kongon demokraattisessa tasavallassa uusi ebola-tartuntojen rypäs – jo neljä kuollut

Suosittelemme sinulle