Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Hiihdon MM-kisat jatkossakin Ylen kanavilla! Laajasta talviurheilun tarjonnasta sopimus vuoteen 2026 – mukana merkittävä määrä maailmancupin kisoja

Suomalaisille tärkeät talvilajien tapahtumat näkyvät jatkossakin Ylen kanavilla. Yle on tehnyt sopimuksen vuosien 2023 ja 2025 hiihdon MM-kisojen näyttämisestä. Pakettiin kuuluvat myös taitoluistelun arvokisat vuoteen 2023 asti.

Iivo Niskanen on Suomen ainoa ehdokas kärkisijoille Oberstdorfin MM-kisojen henkilökohtaisilla matkoilla.
Iivo Niskaselta odotetaan paljon hiihdon tulevien vuosien arvokisoissa. Kuva: TF-Images/Getty Images
Matti Lehtisaari
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle ja pohjoismainen NENT Group ovat tehneet laajan sopimuksen talvilajien esitysoikeuksista tuleville viidelle vuodelle. Sopimus ulottuu siis vuoteen 2026 saakka.

Hiihdon MM-kisoja voi seurata Ylen kanavilta vuosina 2023 ja 2025. Ylen kanavilla esitetään jo ensi kaudesta lähtien hiihdon maailmancupin kisoja, SM-hiihdot ja Suomen cupin hiihdot.

Sopimukseen kuuluvat kaikki Suomessa hiihdettävät maailmancup-kilpailut ja merkittävä osa ulkomaillakin hiihdettävistä kisoista.

Lisäksi Ylellä on oikeudet vuosien 2023 ja 2025 alppihiihdon, freestylen ja lumilautailun MM-kisoihin.

Nyt hankittujen tapahtumien lisäksi Ylen ohjelmistossa jatkavat ampumahiihdon maailmancup, hiihtolajien maailmancupien osakilpailut Itävallassa ja Sveitsissä sekä alppihiihdon ja freestylen maailmancupien osakilpailut Levillä ja Rukalla.

Tulevan urheilutalven kruunaavat Pekingin olympialaiset, jotka nähdään helmikuussa 2022 Ylen ja Discoveryn kanavilla.

"Suomalaiset ovat talviurheilukansaa"

Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi on tyytyväinen sopimukseen. Hän painottaa laajan näkyvyyden merkitystä hiihtolajeille.

– Ylen resurssit ja panostus lumilajeihin ovat olleet erinomaista. Urheilustudiossa on tehty erinomaisia ja laadukkaita lähetyksiä vieläpä iloisella ilmeellä. Nyt saamme nauttia näistä vielä vuosikymmenen puoleenväliin saakka, Haapasalmi sanoi.

Päättynyt talvikausi innosti suomalaisia sankoin joukoin ruudun ääreen. Tuore sopimus takaa sen, että talvikautta vietetään tiiviisti Ylen kanavilla myös tulevina vuosina.

– Hiihdon MM-kisojen ja koko viime kauden katsojaluvut osoittivat jälleen kerran, että suomalaiset ovat talviurheilukansaa. On hienoa, että kaikki suomalaiset pääsevät jatkossakin nauttimaan talvilajeista. Nyt pääsemme kehittämään suosittua Urheilustudiota ja digitaalisia sisältöjämme, iloitsee Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

Taitoluistelun paluu Ylen kanaville

Myös taitoluistelu palaa kanaville, kun Yle hankki NENT Groupilta esitysoikeudet lähivuosien arvokisoihin. Ylen kanavilta voi seurata taitoluistelun MM- ja EM-kisoja sekä muodostelmaluistelun MM-kisoja vuoteen 2023 asti.

Lisäksi sopimukseen kuuluvat yhdet pikaluistelun arvokisat vuosittain.

Emmi Peltonen
Emmi Peltonen on Suomen kirkkaimpia taitoluistelutähtiä. Kuva: EPA / AOP

Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo on tyytyväinen siihen, että laji tavoittaa isot yleisöt Ylen kanavilla.

– Taitoluistelun näkyvyys on ollut Ylen kanavilla eri luokkaa kuin maksutelevisiossa. Taitoluistelussa ja muodostelmaluistelussa ei ole tapahtumia samassa mittakaavassa kuin joukkuelajeissa. Ihmiset eivät ehkä siksi ole löytäneet maksu-tv:tä samalla tavalla kuin muissa lajeissa, Wuorenheimo arvioi.

Yle Urheilun päällikkö Palonen painottaa, että taitoluistelu on Ylelle tärkeä laji.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että meille avautui mahdollisuus vastata yleisön toiveisiin. Esimerkiksi vuoden 2023 EM-kotikisoista tulee varmasti suomalaisille upea elämys, Palonen sanoo.

Ylen ja NENT Groupin sopimukseen kuuluvat tapahtumat

  • Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat 2023 ja 2025
  • Alppihiihdon MM-kisat 2023 ja 2025
  • Freestylen ja lumilautailun MM-kisat 2023 ja 2025
  • SM-hiihdot ja Suomen cupin osakilpailut (6 kisaa / kausi) kevääseen 2026 asti
  • Suomessa järjestettävät pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupin kilpailut (nykyisin Ruka ja Lahti) kevääseen 2026 asti
  • 49 maailmancupin tapahtumaa ulkomailta / kausi kevääseen 2026 asti (maastohiihto, yhdistetty, mäkihyppy, alppihiihto, freestyle, lumilautailu)
  • Taitoluistelun MM- ja EM-kisat 2022 ja 2023
  • Muodostelmaluistelun MM-kisat 2022 ja 2023
  • Yhdet pikaluistelun arvokisat / vuodet 2022 ja 2023

Lue myös:

Ylen talvikausi innosti suomalaiset ruudun ääreen

Suosittelemme