Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Elvytyspaketista käyty maratonkeskustelu sai Tarja Filatovin pohtimaan vapaan puheoikeuden rajoja

Hämeenlinnalainen SDP:n kansanedustaja Tarja Filatov teki pitkän rupeaman jakaessaan puhemiesvuorollaan puheenvuoroja EU:n elvytyspaketista käydyn keskustelun aikana. Paketista käytiin yli neljän päivän maratonkeskustelu.

Tarja Filatov
Filatov aikoo olla elvytyspakettiäänestyksessä paikalla kansanedustajan roolissa. Kuva: Mikko Ahmajärvi / Yle
Petri Lassheikki
Avaa Yle-sovelluksessa

EU:n elvytyspaketista käyty puherumba sai varapuhemiehenä toimineen Tarja Filatoville pohtimaan kansanedustajien vapaan puheoikeuden rajoja. Elvytyspaketista käytiin yli neljän päivän maratonkeskustelu, joka päättyi lauantain vastaisena yönä.

Tarja Filatov kertoo EU:n elvytyspakettia käsitelleestä maratonkeskustelusta. Mitä mieltä hän on kansanedustajien puheoikeuden rajoittamisesta ja mikä puhemiehelle oli rankinta keskustelun aikana. Toimittajana Tiina Kokko.

Hämeenlinnalainen SDP:n kansanedustaja Tarja Filatov teki pitkän rupeaman jakaessaan puhemiesvuorollaan puheenvuoroja. Filatov pitää edelleen tärkeänä, että kansanedustajilla on vapaa puheoikeus.

– En ole kauhean valmis rajoittamaan puheenvuoroja sinänsä. Mielestäni asioista pitää saada keskustella, jos aitoa keskustelua on.

Filatovin mielestä uusia välineitä on kuitenkin etsittävä silloin, jos keskustelun tarkoituksena on pelkästään estää päätöksenteko.

– Koska on tavallaan vapaa puheoikeus, mutta siihen liittyy mielestäni vastuu, että eduskunnan pitää olla päätöksentekokykyinen.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme