Hyppää sisältöön

Pori Jazz kannustaa nuoria musiikin pariin korona-aikana uudella kilpailulla – tie voi aueta jopa Kirjurinluodon lavalle

Syksyllä alkavan kilpailun voittajille on tarjolla konserttielämyksiä ja esiintymismahdollsuus vuoden 2022 Porin jazzfestivaalilla.

Pori Jazz jazzkonsertti poika jazzfestivaali jazz
Pori Jazz hakee Sävelaskel-kilpailulla uusia nuoria osaajia. Kuva vuoden 2019 festivaalilta. Kuva: Tapio Pukkila / Yle
Tapio Pukkila

Sävelaskel-kilpailun tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria eteenpäin musiikin harrastamisessa korona-aikana.

– Sosiaaliset kontaktit ja nuorten yhteinen tekeminen ovat oleellinen osa musiikin harrastamista, mutta koronatilanne on tuonut näiltä osin mukanaan haasteita. Siksi olemme ideoineet uuden musiikkikilpailun, jonka ajatuksena on tarjota positiivisia näkymiä ensi syksyyn ja kannustaa nuoria jatkamaan harrastuksensa parissa, sanoo tiedotteessa Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro.

Sävelaskel-kilpailu alkaa syyskuussa. Siinä on kaksi sarjaa: peruskoulun vuosiluokat 5–9 ja konservatoriot tai musiikkiopistot.

Kilpailuun osallistuvien pitää taltioida videolle vapaavalintainen kappale.

Peruskoulujen sarjassa valitaan videoiden perusteella kolme parasta kokoonpanoa. Videolla esiintyvät oppilaat ja heidän koko luokkansa saavat kuljetuksen ja pääsyliput Pori Jazzin pääkonserttiin kesällä 2022.

Musiikkiopistojen sarjassa videoiden perusteella valitaan neljä yhtyettä, jotka kutsutaan Helsingissä alkuvuodesta 2022 järjestettävään finaaliin. Finaalin perusteella valitaan yksi yhtye, joka pääsee esiintymään Pori Jazzin pääsymaksuttomassa ohjelmistossa heinäkuussa 2022.

Tänä kesänä Porin jazzfestivaalia ei järjestetä koronatilanteen vuoksi.

Sävelaskel-kilpailun verkkosivut on avattu osoitteessa www.savelaskel.fi (siirryt toiseen palveluun). Pori Jazz järjestää kilpailun yhdessä pääyhteistyökumppaninsa OP:n kanssa.

Suosittelemme sinulle