Hyppää sisältöön

Poliisihallitus salaa Helsingin poliisin antaman selvityksen, joka koskee vuosia jatkunutta romanien valvontaa

Yle kertoi toissa viikolla, että Helsingin poliisissa on vuosien ajan pidetty kirjaa romanien liikkeistä. Poliisihallituksen mukaan Helsingin poliisin asiasta antama selvitys on julkisuuslain perusteella salassa pidettävä.

Poliisi. 22.4.2021.
Kuva: Jorge Gonzalez / Yle
STT–Yle

Poliisihallitus (Poha) ei luovuta medialle Helsingin poliisin antamaa selvitystä, joka koskee vuosien ajan pääkaupunkiseudulla jatkunutta romanien valvontaa.

Yle kertoi toissa viikolla, että Helsingin poliisissa on vuosina 2013–2017 pidetty kirjaa romanien liikkeistä. Kirjauksia tehtiin muun muassa romanien käyttämistä autoista ja esimerkiksi ihmisiltä löytyneistä aseista, Yle kertoi.

Esimerkiksi Yle ja STT ovat pyytäneet saada Helsingin poliisin antaman selvityksen asiasta, mutta Pohan tiistaisen vastauksen mukaan se on julkisuuslain perusteella salassa pidettävä.

Lue lisää:

Ohisalo ja Poliisihallitus vastaavat väitteisiin poliisin rasistisesta toiminnasta – "Rasistinen asenne ei kuulu poliisin arvomaailmaan"

Romaniyhdistyksen Päivi Majaniemi suree Helsingin poliisin romaneihin kohdistamaa lokikirjaa – "Vie suhteita 10 vuotta taaksepäin"

Helsingin poliisi piti vuosia kirjaa romanien liikkeistä – apulaispoliisipäällikkö kiistää etnisen profiloinnin mutta myöntää tehdyt virheet

Suosittelemme sinulle