Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Kokkolan satama tekee taas alusennätyksen – Southern Harmony vie rautaoksidia maailmalle

Kokkolan sataman historian kaikkien aikojen suurin laiva saapuu tiistaina Kokkolaan hakemaan lannoitevalmistaja Yaran tuotteita. Myös viime vuonna satamassa vieraili capesize-luokan alus. Laivan lastaus vie syväsatmassa pari viikkoa.

Fartyg lägger till i Karleby hamn.
DS Charme rantautui Kokkolan satamaan viime kesänä. Arkistokuva. Kuva: Merius.
Heini Holopainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Rautaoksidia hakevan Southern Harmonyn pituus on vajaat 300 metriä, leveys 45 metriä ja sen kokonaislastin kantokyky on runsaat 182 000 tonnia. Alus on yli 24 metriä korkea vedenpinnasta laskien eli se vastaa noin 8-kerroksista kerrostaloa.

Alus on niin sanottua capesize-luokkaa ja se on todennäköisesti myös suurin alus, joka tänä vuonna on käynyt missään Suomen satamassa.

Yara Finlandista kerrotaan, että Kokkolan sataman viime syksynä valmistunut väylän syvennys mahdollistaa yhtä suurempien rautaoksidilastien lähettämisen yhdellä kertaa Kokkolasta maailmalle, mikä on tehokasta ja vähentää ympäristökuormaa.

Tällä kertaa Yara Kokkolan valmistaman rautaoksidin lastaus vie Kokkolan satamassa pari viikkoa.

Kokkolan sataman edellinen capesize-vierailija kävi satamassa viime vuonna. Sen kokonaislastin kantokyky oli 176 000 tonnia. Edellinen noin 180 000 tonnin alus kävi satamassa 2013.

Satamajohtaja Torbjörn Witting toteaa, että capesize-aluksia hiukan pienempiä panamax-aluksia käy Kokkolassa viikoittain. Viime vuonna niitä kävi 50, mikä Wittingin laskujen mukaan on kaksinkertainen isojen laivojen määrä kaikissa Suomen satamissa yhteensä.

Perämeren suurimman sataman jättiurakka valmistui etuajassa – Kokkolan väylän syventäminen on yksi Väyläviraston isoimmista hankkeista

Suosittelemme