Hyppää sisältöön

Vesivehmaan lentokentän melu häiritsee mökkiläisiä

Päijät-Hämeen ainoan lentokentän toiminta saa moitteita alueen vapaa-ajan asukkailta. Asikkalan kunta on jo useamman vuoden ajan toivonut alueelle lisää toimintaa.

Urajärventien varrella sijaitsevan Vesivehmaan lentokentän kehittäminen on nostettu esiin myös Asikkalan uudessa strategiassa. Kuva: Mika Tarvonen

Asikkalassa Vesivehmaan lentokenttä aiheuttaa vapaa-ajan asukkaiden mielestä liikaa meteliä. Vesivehmaan lentokentälle myönnettiin ympäristölupa vuonna 2006, mutta valittajien mukaan nykyinen toiminta ei enää pysy tuolloin myönnetyn luvan puitteissa.

Lentomelu aiheuttaa Asikkalan vapaa-ajan asukkaiden mukaan merkittävää viihtyvyyshaittaa lentokentän lähialueilla. Erityisen häiritsevänä on koettu helikopterimelu sekä kenttää käyttävien Hämeen laskuvarjourheilijoiden kovaääninen lentokone.

Kyseiset toimijat ovatkin saaneet useita valituksia lentomeluun liittyen. Yhdistyksen edustajat ehdottivat ympäristölupaan muutoksia muun muassa lentokentän toiminta-aikoihin. Tällä hetkellä kenttää käytetään arkisin kello 8-22 ja viikonloppuisin kello 9-21.

Asikkalan kunta on järjestänyt asianosaisten kesken keskustelutilaisuuden ja toukokuun aikana on tarkoitus kartoittaa meluhaittaa. Helpotuksia tilanteeseen on jo nyt tiedossa, koska laskuvarjotoiminnan käyttöön on tulossa uusi, hiljaisempi lentokone.

Vesivehmaan lentokenttä on ollut Asikkalan kunnan kehittämiskohde jo muutaman vuoden ajan. Kunta toivoisi alueelle lisää toimijoita.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle