Hyppää sisältöön

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 106-75, oppositio oli tyytymätön kehysriihipäätöksiin – katso, miten kansanedustajat äänestivät

Välikysymyksessä olivat mukana kokoomus, kristillisdemokraatit ja nyt-liike. Niiden mukaan hallitus on kyvytön tekemään päätöksiä talouden vakauttamisesta ja työllisyysasteen nostamisesta.

Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta.
Äänet jakautuivat 106-75. Poissa oli 18 edustajaa. Kuva: Jani Saikko / Yle
Anne Orjala

Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 106-75. Poissa oli 18 kansanedustajaa.

Kokoomuksen jättämässä välikysymyksessä arvosteltiin hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikkaa. Välikysymyksessä olivat mukana myös kristillisdemokraatit ja nyt-liike.

Välikysymyksen allekirjoittajien mukaan hallitus on kyvytön tekemään päätöksiä talouden vakauttamisesta ja työllisyysasteen nostamisesta.

Oppositiopuolueet ovat nostaneet esille muun muassa kehysten ylittämisen seuraavan kahden vuoden aikana ja vaikeiden työllisyyspäätösten lykkäämisen syksyn budjettiriiheen.

Kokoomuksen Petteri Orpo eduskunnassa. Välikysymysäänestys hallituksen puoliväliriihessä tekemistä päätöksistä.
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo täysistunnossa, jossa äänestys käytiin. Kuva: Jani Saikko / Yle

Välikysymyskeskustelu käytiin tiistaina.

Hallituspuolueet perustelivat tulevien vuosien talouslinjauksia koronamenoilla ja sillä, ettei miljardin euron leikkauksille ole nyt oikea hetki.

Perussuomalaiset jätti tiistaina oman epäluottamuslauseensa eikä osallistunut kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja nyt-liikkeen välikysymykseen. Perussuomalaiset kuitenkin äänesti niiden mukana luottamusta vastaan.

Katso taulukosta, miten kansanedustajat äänestivät:

Taulukkoa ladataan

* Voit keskustella aiheesta torstaihin 20. toukokuuta kello 23 saakka.

Lisää aiheesta:

Kokoomuksen Orpo: "Emme halua, että Suomi lähtee osaksi uusvasemmistolaisia talouspolitiikan kokeiluja"– Yle seurasi välikysymyskeskustelua

Lue tästä nopeasti hallituksen kehysriihen keskeisimmät päätökset – hyötyjiä esimerkiksi öljylämmityksestä luopujat

Suosittelemme sinulle