Hyppää sisältöön

Pienestä viinitilasta kansainvälisesti merkittäväksi matkailukohteeksi – Hermannin Viinitila palkittiin vuoden vastuullisena matkailutoimijana

Vanhimmalla suomalaisella viinitilalla toimii myös kuohuviinitila, tislaamo, viinimyymälä ja suosittu ravintola. Kohde on kiinnostava myös kansainvälisesti. Muun muassa näitä asioita palkintoraati arvosti Hermannin Viinitilassa.

Viskiä tislataan tislauspannulla
Hermannin Viinitilalla toimii nykyään myös tislaamo. Tässä pannussa tislataan viskiä. Arkistokuva. Kuva: Pekka Sivukari / Yle
Annika Lius

Pohjois-Karjalan matkailu ry on valinnut Hermannin Viinitilan vuoden vastuulliseksi matkailutoimijaksi.

Vuonna 1989 perustettu ilomantsilainen Hermannin Viinitila on vanhin suomalainen viinitila ja maan ensimmäinen kuohuviinitila, joka toimii nykyisin myös tislaamona.

Palkintoraadin mukaan Hermannin viinitila on yhtenä keskeisenä toimijana ollut käynnistämässä suomalaisen alkoholikulttuurin murrosta. Siihen kuuluvat kotimaiset raaka-aineet, laadukkaat tuotteet, innovatiivinen tuotekehitys sekä vastuullinen alkoholikulttuuri.

– Ilomantsi ja koko Pohjois-Karjala avautuvat matkailijoille rentona ja kiinnostavan omalaatuisena alueena. Hermannin Viinitila profiloi omalta osaltaan Pohjois-Karjalaa vieraanvaraisena ja mielenkiintoisena matkailualueena, Pohjois-Karjalan matkailu ry:n tiedotteessa todetaan.

Lisäksi Viinimyymälä ja Viinitorni ovat kasvaneet merkittäviksi matkailukohteiksi myös kansainvälisesti.

– Hermannin Viinitilalle on ominaista missio, jossa samanaikaisesti uskotaan vahvasti paikallisuuteen, muttei pelätä kilpailla kansainvälisillä markkinoilla menestyksekkäästi. Tuotteiden ja tuotannon ympärille rakentuneet viinimyymälä ja Viinitorni ovat kasvaneet merkittäviksi matkailukohteiksi, tiedotteessa sanotaan.

Suosittelemme sinulle