Hyppää sisältöön

Lappi saamassa vihdoin krematorion – tuhkauslaitteista päästiin sopuun Rovaniemellä

Krematorion on määrä olla valmis kesällä 2022.

Rovaniemen seurakunta investoi tulevina vuosina krematorion ohella myös seurakuntakeskuksen peruskorjaukseen. Kuva: Mia Sivula / Yle

Rovaniemen seurakunta saa vihdoinkin krematorion. Krematorio rakennetaan ensi vuoden kesänä Rovaniemen Tavivaaraan. Se yhdistetään Tavivaaran siunauskappeliin yhdyskäytävällä.

Rovaniemen seurakunnan hauta- ja kiinteistötoimen johtokunta teki huhtikuun lopussa krematorion tuhkauslaitteistosta uuden hankintapäätöksen. Johtokunta vertaili päätöksessä vuonna 2020 saatuja tarjouksia uudelleen sen jälkeen, kun niihin oli tehty markkinaoikeuden edellyttämät lisäykset ja tarkennukset.

Nyt päätös krematorion tuhkauslaitteiston hankinnasta on saanut lainvoiman.

Tuhkauslaitteiston hankinnoista tehtiin kaksi eri valitusta. Rovaniemen seurakunnan hallintojohtaja Antti Jääskeläinen on tyytyväinen siihen, että hanke on vihdoin saatu maaliin.

– Kyllä tämä on iso voitto, kun tietää, että tuhkauslaitteistoista valitetaan aina. Yrittäjiä on alalla vähän, ja hankintapäätös on jokaiselle heistä liki elämän ja kuoleman kysymys, Jääskeläinen sanoo.

Seuraavaksi ryhdytään kilpailuttamaan krematorion rakennushanketta. Sen piirustukset ovat jo valmiina.

Krematorion rakentamisen on arvioitu maksavan noin 1,3 miljoonaa euroa. Sen on tarkoitus olla valmis vuoden 2022 kesällä.

Lue lisää: Rovaniemen krematorion hankintapäätös taas nurin markkinaoikeudessa

Suosittelemme sinulle